19 November 2009

PERINGATAN kepada sume


2 3 hari lepas ada hamba Allah sorg nie hntr emel kt cinta, mybe die nk berkongsi 1 peringatan kepasa kite sume...cinta rase ia amat penting untuk sume org, korg baca la sendiri erk...ni 1st time cinta post n3 yg berjela2 pjgnye, tp xper, untuk PERINGATAN kepada sume, cinta rela....
cinta harap, kite sume blh ambik iktibar dari peringatan ini...


Macam2 cara org nak mencurik sekarang.... daring sungguh!!!

AMARAN DARI POLIS DI RAJA MALAYSIA


Berhati-hati kawan2ku tentang masaalah ekonomi yg semakin

parah, manusia terdesak melakukan berbagai2 cara untuk

merompak kita..Berhati2 semua terutama para wanita.
Bahaya....!!!
Baru minggu lepas malam Jumaat saya parking kereta diparking awam.
Semasa nak balik kerumah saya terperasan ada pelekat kat cermin belakang kereta saya. Bila saya tanggalkan pelekat tu kat rumah, rupa2nya cuma resit pam minyak . Tak lama lepas itu saya terima email ini.


" AMARAN DARI PIHAK POLIS

BERHATI2 PADA KERTAS YANG MELEKAT PADA

CERMIN BELAKANG KENDERAAN ANDA
CARA TERBARU UNTUK MENCURI KERETA

( INI BUKAN GURAUAN )"

Sedarlah semua! Tolong sebar2kan... ..


Kita berjalan menghampiri tempat parking, membuka kerata dan masuk kedalamnya. Kita start engine kereta dan bersedia untuk berundur. Bila kita melihat cermin belakang untuk melihat kawasan belakang, kita dapati ada kertas yg melekat ditengah2 cermin belakang menghalang pandangan kita. Jadi kita parking balik kereta, buka pintu dan keluar untuk menanggalkan kertas (atau apa jua benda) yang menghalang penglihatan kita tadi. Bila anda sampai dibahagian belakang kereta, pada masa itulah pencuri itu akan keluar dari tempat sembunyinya, masuk kedalam kereta dan memecut pergi. Dia mungkin akan merempuh anda dengan laju semasa mereka melarikan kereta anda. Perasan tak kaum hawa? Saya pasti beg duit kita masih didalam kereta. Jadi sekarang pencuri memperolehi kereta kita, alamat rumah kita, duit kita, dan kunci2 kita. Rumah kita dan kesemua identity kita telah diperolehi!


BERHATI-HATI DENGAN
CARA BARU YANG DIGUNAKAN


Jika kita melihat ada kertas melekat pada cermin
belakang kita, teruskan memandu. Tanggalkan kertas itu kemudian.

2 comments:

lionteen said...

pndy2 btui pncuri skang..
tu msti klulusan dr uni.oxfrd..haha..
gurau jer..

tu la..
kene hati2..
lg2 pmpuan ni..
huhu...

Princessgathis a.k.a umiey said...

to lionteen:

btul2...skrg nie xleh kira...depan rmh pn kene curi...

::U Follow Me, I Follow u Back::

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails