02 December 2009

Riwayat 'KU'

Tanggal tahun 2005, aku telah mmpunyai tuan. tuan aku agak baik, die menjaga aku mcm die menjaga dirinya... bangga rasenye... start hari itu, aku menjalankan tugas aku mcm biasa, kelajuan aku tahap maximum telah membuatkan aku di sayangi...hari berganti hari..bulan berganti bulan...tahun bergnti tahun..kini 'adik-adik' aku semakin advance dari aku ader yg kecik...ader yg lebar..mcm2 lagi...aku tetap mcm dulu. tp tuan aku tetap menyayangi aku. apabila tahun bergnti tahun...'kandungan' aku semakin bertambah..aku semakin tidak terdaya ntok menanggung beban ini..ingin sekali aku berkata pd tuan ku...

"umie, tlg la aku...kau ringan kan beban ku..."

Tapi malang..tuan aku tidak mendgrnya... tiba masa aku dh terlalu berat dan ia membuatkan tuan aku semakin marh pd aku...malangnye nasib aku... . setiap kali die marah pd aku..ingin sekali aku berkata:

"tgk....sekarang aku telah membuatkan kau mrh pd aku..pdhal sume nie slh kau"

dan sekarang 'mukaku' (monitor) tidak lagi blh berdiri dengan tegak... muka aku selalu berkelip2 klu ditegakkan... dan sekarang 'nyawaku' (charger + bateri) pula buat hal... akhirnya, aku tidak blh di buka terus... aku ader terdengar tuan ku mengomel pasal aku katanya:

"nie yg aku benci nie...lepas satu...satu die rosak..." "arghh...nk beli yg baru la"

tu la antara perkataan yg keluar dari mulut tuan aku.... mcm nie la riwayat sebuah LAPTOP yg pernah menjadi peneman hidupnya. lepas nie aku akan digntikan dgn yg baru, dan dimanakan tempat aku selepas ini????

nie la kisah si acer cinta...dh 4tahun die berkhidmat ntok cinta... tp nk wat cm ner...tiba masa die nk rosak..rosak jgk kn... cinta xkn buang die...cinta akan hntr die ke 'klinik' coz lptop 2 ader sentimental value..hehehe

6 comments:

shidah said...

ololo... sian ngt..

Tengku Norazuwin said...

beli jer yg baru..yg lma wak koleksi k...

Princessgathis a.k.a umiey said...

to shidah:

sian jer?

Princessgathis a.k.a umiey said...

to kak awien:

beli???
wat mr r duit 2...

Tengku Norazuwin said...

owoh..umi kan jd eio doh..mesti pitih byk...:)kami kat SKALI ni nk mkn pun mikir...

Princessgathis a.k.a umiey said...

TO KAK AWIN:

DH KLU KEJE EIO...GAJI 10RIBU R???
HAHAHAHA....DOK DANG LAGI NK KUMPUL NIH...TUNGGU2...

::U Follow Me, I Follow u Back::

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails