22 January 2009

KeCoMeLaNKu

kecomelan yg xdisangka...hehehehe (nk tgk gmbr nie besar2..klik jer kt picture 2)


Gmbr2 kt atas nie, ms aku kecik2, aku dpt sumber2 gmbr2 nie dari ma aku la…(kecik2 dh pandai bergmbr kn..hihihi). aku dilahirkan kt rmh nenek aku, so, ms dalam pantang, nenek aku la yg jg aku. Nenek ckp aku nie byk kerenah..nangis mmg leh jd juara la. Gmbr ke 2 tu, gmbr aku ngn ma aku, die dlm pntang 2, biase la zaman2 dulu klu pantang, mmg pantang btul2…gmbr ke 3 tu, aku ngn ayah aku.. hencem gak ayh aku ms muda..hehehe. xsilap aku ms nie kt pantai batu buruk.

Gmbr mula2 nie, aku celebrate besday aku yg pertama…kt blakang aku yg menyibuk nk bergmbr gak 2, spupu2 n mak sdara aku… cutenye aku time pkai bju warna kuning nie, kt sebelah aku 2, adik aku. Ms kecik, aku ngn adik aku nie, mmg xleh berenggang, mn ader die, aku ader. Aper yg die ader, aku pn ader… ma ngn ayah pening nk jg kami berdua…hehehe. Mklum la time 2 aku ader die jer…ngn die jer la aku leh main…hhehe. Aku nie mmg chubby dri kecik..smpai sekarng aku chubby…

Nk tgk lagi ker gmbr2 aku posing2…hehehe….aku tgk pn kelakar..xsangka aku posing cm nie sekali…jom tgk…kawan2 klu nk kritik n komen pn…aku kisah…hihihi


Nie la koleksi2 aku…ader lg pic2 lain..aku mls nk letak la….malu la… amacam power x aku posing…hihihi. Ader 1 lg pic yg best punya…nie pic ma n ayah aku kawin…klasik la diorng kawin…biase la org lame…hehehe. Tnpa diorng aku ngn adik2 aku yg lain xkn lahir di dunia nie…

dan sekarang....semakin hr semakin membesar...selama 22 thaun duk bela body....akhirnye...nie hasilnye...hihihihi.

15 January 2009

BeRjuanGLaH DeMi CiNTaMu

1 hr kte akn btemu dgn seseorg yg keunikannya sama dgn kite, kemudian kite brsama dgn die dn jatuh ke alam yg dikenali alam CINTA. kebahagiaan ada utk org yg menangis, yg disakiti, yg mencari dan yg tlh mencuba.

CINTA SEJATI, adalah ketika kite menitiskan airmata dan masih mengingatinya, ketika kita amsih menunggunya dgn setia, ketika dia mencintai org lain dan kita masih mampu tersenyum. ketika cinta itu mati, kita tidak perlu mati bersamanya...

mencintai bukanlah bagaimana kita, mendengar, melihat, dan melepaskan tapi.. kita perlu memaafkan, mengerti, merasakan dan bertahan. Berbahaya jika kita menitiskan airmata dalam hati, berbanding menangis tersedu2. kerana airmata yg kaluar dpt dihapuskan, tetapi airmata yg tersembunyi mengguriskan luka yg xakan hilang.

kite bahagia dapat mencintai sseorang lebih dari siri sendiri. Akan tiba masanya kite harus bhenti mencintai seseorng bukan kerana org itu akn lbh bhgia apabila kita melepaskannya. sebaliknya, apabila KITA BENAR@ MENCINTAI SESEORG, jgn lpskan dia, jgn percaya bhwa melpaskan selalu bererti kita benar2 mencintai. BERJUANGLAH DEMI CINTAMU...ITULAH CINTA SEJATI...

07 January 2009

RooMMaTe Aku


Ni aku nk cite pasal roommates aku yg tinggal ngn aku kt KL..kitorang sume keje 1syarikat..cume berbeza department jer..nama syarikat kami SKALI SDN BHD. lokasi syarikat kt Sentul Pasar. antara kami ader yang dari SWS(Skali Web Services), Softlake, SEBS(Skali e-Business Services). Kami sume nie sume dari TERENGGANU

Meh aku nk cite pasal lovely roommate aku..nk mulakan dari sape erk...???? kite mulakan dari yang tua la..hehehe. Dalam rumah aku tu yang paling tua..kak airin. dlm gmbr 2 yang pakain baju kuning. Die keje bahagian Softlake. aku pn xtau pe keje diorng. Orgnye simple...pemarah..klu die ketawa, mata die sepet..hihihi..(jgn mrh erk kak airin)

Pastu, yang ke 2 kak fiza, dlm gmbr, die duduk n pkai bju hitam bunga oren. Kak Fiza keje department SWS. die sekampung ngn aku..dulu sebelum kami masuk keje sini, kami keje kt kmpg, keje cat batik jer..die nie funny skit orgnye...aku suke sgt sakat die sbb die nie slalu mengeluh..hihihi..

Yang ke 3, Kak Awien, dlm gmbr 2 die pakai bj warna biru. Kak Awien keje department Softlake gak. die sebaya ngn kak fiza, n mmbr rapat la..diorng knl dari form 1 lg, smpai la skrg. kak awien nie brutal skit, (kata abg). Brutal2 jiwang..hehehe.

Yang ke 4, Kak Sue. dlm gmbr 2 die duk blakang skali, yg nmpk kpala jer..hehehe. kak sue keje bahagian SEBS, tp die dh brhnti sbb die dpt keje kt teganu (balik negeri asal). kak sue nie die mnje skit, mklm la anak bongsu, die ngn kak awien mcm anjing ngn kucing, kak awien suka sakat die, saje jer nk hepi kn keadaan. skrg die dh xder, sunyi jer rmh, klu x slalu dengar rengekkan manje kak sue.. WE ALL MIZ U....

Yang ke 5, Misah. dlm gmbr die duduk, yg kecik tuu..hihihi.. Misah keje department SWS gak tp die bhagian Solution, Programmer. die nie suka duk dlm bilik jer..jarang klu tgk die tgk tv same ngn ktorng, die duk mengadap laptop die jer..nk cite byk2 pn, sy xtau sgt la psl die..klu lah die join lepak2 ngn kitrng, leh gak tau prangai masing2...

ok yang ke 6, 7 n 8 nie sebaya jer...yg ke 6, name die fazie yang pakai bj hijau. die nie mmg 'hntu hijau' suka sgt ngn wrna hijau. die keje kt department Softlake. Fazie nie die snyap jer...tp snyap2 die klu die dirangsang, bahaya tau..hihihi. yg ke 8, mira, dlm gmbr die pakai bju wrna oren. die keje dlm department SWS. mira nie sebilik ngn aku..hihihi.. die nie kuat mkn n tido...klu ader p'tndingan tido, die la juara...klu rmh terbakar pn die dh xpeduli...fuh.!! bahay tul aura tido die...

ok la...yg last skali aku la...hehehe aku hrp korang dh tau saper aku...aku bkn per tulis blog psl roommate aku, sbb suka duka, kitong ber8 la yg harungi...masing2 ader prangai n sikap masing2, dengan prangai n sikap diorng la yg mmbuat kn hidup di VILLA kami ceria.....

I LOVE U ALL...MMMUUAAAHHHH....!!!!

Bunga ros???

WARNA BUNGA ROS

eee...bestnye klu ader org bg bunga ros....tp si pemberi dan si penerima tu tau ker mkna di sebalik warna bunga ros 2??? Ni x..ikut hati jer nk bg, tgk lawa jer bg...tp aper makna warna bunga ros????

Bunga Ros Merah: si dia mencintaimu setulus hati dan ingin bersama selamanya...
Bunga ros Kuning: Si dia mahu kamu menjadi sahabatnya atau ia menandakan perasaan cemburu terhadap kamu.
Bunga Ros Putih: Rasa cinta yang dalam dirinya adalah cinta sejati dan sesuci ros putih.
Bunga Ros Merah Jambu: Kamu adalah cinta pertama si dia dan ini menjadi rahsianya sejak sekain lama. Maknanya kamu adalah insan yang menjadi idamannya selama ini.

05 January 2009

Rajin kerja + Malas Kerja

Rajin bekerja + Rajin bercakap = Bagus
Rajin Bekerja + Malas Bercakap = Kena Buli
Malas Bekerja + Rajin Bercakap = Wayang Cina
Malas Bekerja + Selalu mengadu = Kaki Bodek
Malas Bekerja + Selalu Ponteng = Lebih baik berhenti
Malas Bekerja + Suka termenung = Lebih baik mati

Ada 2 org yang paling gagal dalam hidup iaitu:->

* Org yg x cekap membuat apa yg di suruh
* Org yg membuat apabila di suruh

~^7 MEI 1987^~

Kekerasan hati & Degil * Kuat semangat & bermotivasi tinggi * Pemikiran yang tajam * Mudah marah apabila tidak dikawal * Pandai menarik hati orang lain & menarik perhatian * Perasaan yang amat mendalam * Cantik dari segi mental & fizikal * Tidak perlu dimotivasikan * Tetap pendirian tetapi mudah dipengaruhi oleh orang lain * Mudah dipujuk * Bersikap sistematik (otak kiri) * Suka berangan * Kuat daya firasat memahami apa yang terlintas di hati orang lain tanpa diberitahu * Bahagian telinga & leher mudah diserang penyakit * Daya khayalan yang tinggi * Pemikiran yang tajam * Pandai berdebat * Fizikal yang baik * Kelemahan sistem pernafasan * Suka sastera, seni & muzik serta melancong * Tidak berapa suka duduk dirumah * Tidak boleh duduk diam * Tidak punya ramai anak * Rajin dan bersemangat tinggi * Agak boros.

02 January 2009

Doa Untuk Yang Bercinta


Ya Allah...
Seandainya telah engkau catatkan...Dia milikku tercipta buatku...
Satukanlah hatinya dengan hatiku...Titipkanlah kebahagiaan antara kami...
Agar kemesraan itu abadi...Dan Ya Allah..
Ya Tuhanku yang maha mengasihi...Seiringkanlah kami melayari hidup ini...
Ketepian yang sejahtera dan abadi...

Tetapi ya Allah...
Seandainya telah engkau takdirkan. dia bukan milikku...
Bawalah ia jauh dari pandanganku...LUputkanlah ia dari ingatanku...
dan peliharalah aku dari kekecewaan...

Serta ya Allah ya Tuhanku Yang Maha Mengerti...
Berikanlah aku kekuatan..Melontar bayangannya jauh ke dada langit...
Hilang bersama denganya...

Dan ya Allah Yang Tercinta...Gantilah yang telah hilang...
Tumbuhkanlah kembali yang telah patah...
Wlaupun tidak sama dengan dirinya...

Ya Allah ya Tuhanku...Pasrahkanlah aku dengan takdirmu...
Sesengguhnya apa yang telah engkau takdirkan...
Adalah yang terbaik buat ku...kerana Engkau maha Mengetahui...
Segala yang terbaik buat hambaMu ini...

Ya Allah...Cukuplah engkau sahaja yang menjadi Pemeliharaku....
Di dunia dan di akhirat...Dengarlah rintihan hambaMu ini yang daif ini...
Jangan engkau biarkan aku sendirian...Di dunia ini mahupun di akhirat...
Menjuruskan aku ke arah kemaksiatan dan kemungkaran...
Maka kurniakanlah aku seorang pasangan yang beriman...
Supaya aku dan dia sama-sama dapat membina kesejahteraan hidup...
Kejalan yang Engkau redhai...dan kurniakanlah padaku keturunan yang soleh...

Amin.. Ya Rabbal A'lamin.

::U Follow Me, I Follow u Back::

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails