27 February 2009

Mentor-Mentee Program 2009

tgh hr td aku dpt emel dari ODD ofis, ader briefing for Mentor-Mentee Program 2009...masuk kali ni dh 2 kali wat refreshment psl mentor-mentee nie... hrp2 kali nie xder yg brubah la..biar la still cm nie.. Mentor aku En. Norazam Zakaria(CEO, SEBS). td bru aku knl mentor aku..blh paggil papa? daddy? ayah? ker?...hehehehe. yg xbraper syok nye...mentees aku kureng rpat r..SWS just 2 org jer..:( xbest la cm nie...



gmbr Mentor xder lg...6t aku upload gmbr die erk...huhuhu
have a nice day...:)

Romantic countries in the world

H.O.L.L.A.N.D. - Hope Our Love Lasts
And Never Dies.

I.T.A.L.Y. - I Trust And Love You.

L.I.B.Y.A. - Love Is Beautiful; You
Also.

F.R.A.N.C.E. - Friendships Remain And
Never Can End.

C.H.I.N.A. - Come Here.. I Need
Affection.

B.U.R.M.A. - Between Us, Remember Me
Always.

N.E.P.A.L. - Never Ever Part As Lovers.

I.N.D.I.A. - I Nearly Died In
Adoration.

K.E.N.Y.A. - Keep Everything Nice, Yet
Arousing.

C.A.N.A.D.A. - Cute And Naughty Action
that Developed into Attraction

K.O.R.E.A. - Keep Optimistic Regardless
of Every Adversity.

E.G.Y.P.T. - Everything's Great, You
Pretty Thing!

M.A.N.I.L.A. - May All Nights Inspire
Love Always.

P.E.R.U. - Phorget Everyone... Remember
Us.

T.H.A.I.L.A.N.D - Totally Happy. Always
In Love And Never Dull

ape pendapat anda? stuju x? hehehehe

26 February 2009

Perah otak ntok ingat masa lalu....

1. Sape seatmate kamu?
Darjah 1 – langsung xingat, Darjah 2 – xingat la, darjah 3 – still blur, darjah 4 – sy dlm keadaan blur lg..aduh..sape erk.. Darjah 5 – sy rs sy duk ngn kwn sy yg nmnye Sabrina, Darjah 6 – yg ni aku ingt skit la, tp klu slh xtau la..mklum la dh la..aku duk ngn Aini, n Sabrina kitrng duk tgh2 sbb 2 leh duk 3org, aku duk tgh2 antara diorg..hehehe

2. Masih ingat Cikgu English kamu?
Aduh…parah nie, kene undur ke masa lampau nie…aku cuba ingt la…. Darjah 1 smpai 4 aku langsung xingt, darjah 5 n 6 – Puan Roslina. Aku ingat die sbb die bertungkus lumus nk pandai kn student2 die dlm BI

3. Apa nama kelas kamu?
Haaa…yg nie aku ingt..hehehe. darjah 1 – 1Nilam, Darjah 2 – Nilam, Darjah 3 – 3Tekun, Darjah 4 – 4Usaha , darjah 5 – 5usaha n last darjah 6 – 6 usaha. Darjah 4-6 maintain jer…hehehe

4. Pernah mempunyai BF?
Hehehe…BF? Kecik2 mn pandai cintan-cintun lg la… tp ms darjah 6 tu ader la fall in luv with someone..hehehe.

5. Bagaimana kamu susun meja dlm kelas kamu? N siapa yg suruh?
Totally ktrng dlm kelas la yg memandai susun, coz aku still ingt ape yg guru kelas aku ckp, “klu xmboh boring blajo, susun la meje 2 lain2, at least sebulan 2kali” …hehehe

6. Kamu ader musuh?
Ader 2 ader, dlm sorg dua jer. Aku nie bkn suke sgt bermusuh…yg jd musuh aku pengawas sekolah jer…geram tul aku kt diorg 2, diorng bajet diorng ader kuasa nk lahang kite2 wat something…xsuka la…kite kn bdk2 lg time 2…tul x kwn2?

7. Apa permainan yg pernah kamu main?
Wooohhooo…!!! Byk permainan aku main…main tutup botol, batu seremban, ‘game’, macam2 la…permainan bdk2 kampung nie…klu nk list kt sini, xcukup 3helai kertas…hihihih

8. Apa yg kamu beli time rehat?
Aku beli mcm2..kropok, mee, nasi, air….

9. Adakah anda pelajar terbaik?
No..nk jd best student cm ner…ms skolah dulu subject yg slalu fail n xpass sbjct BI. Frust la… time blajar BI, aku slalu tido dlm kelas. Xtau knp xleh nk stdy…lemah tul la ngn tabiat aku..skrg dh ok dh..dh insaf…hihihihi

10. Kamu blh nyanyikan lagu sekolah? Ape lagu2 2?
Mesti la blh…klu time assembly, kitrng slalu nyanyi lagu sekolah (SKBP). Skrg dh tukar versi baru..:(. Pastu lagu negeri Terengganu. Tu jer la kot.

11. Favorite subject?
Of coz la minat math n sains…aku xsuka subject yg cm sastera..example: BM n BI….xsuka..xsuka…

12. Pagi2 breakfast kt ner?
Kt rmh la… pg2 aku paling malas g canteen, coz kelas ku ngn canteen jauh..

13. Apa yang paling kamu ingt selama 6 tahun tu?
Masa aku darjah 1 – 5, aku bdk baik…hehehe. Puji diri sendiri. Aku start aggressive ms darjah 6, mklum la time 2 dh kira besar skit…aku paling xsuka klu nurse gigi dtg skolah, time 2 msti aku ponteng @pun xdtg skolah..pastu kene denda, baik kene denda dari mengadap nurse yg garang nk mampos

14. Ni last question dri sy, apa nama penuh skolah kamu?
Yg nie xyh difikirkan..trus jer jwb…. SEKOLAH KEBANGSAAN BUKIT PAYONG, TEREANGGANU

Makna Sebuah Hadiah

Setiap hadiah yang anda beri kepada kekasih/kawan anda mempunyai maksud yang tersirat...

JAM TANGAN.........Tanda meningati setiap masa dan waktu.

CINCIN.............Tanda ikatan kasih yang abadi.

GELANG.............Tanda mesra

RANTAI LEHER.......Ikatan cinta yang perlu perhatian.

SUBANG.............Tanda penghargaan dan penghormatan.

KASUT..............Sentiasa mengambil berat/prihatin.

PAKAIAN/KAIN.......Semoga kasih berkekalan dan dekat selalu.

PAYUNG.............Tanda kasih dan sentiasa ingin melindungi.

MINYAK WANGI.......Tanda cinta

BINGKAI GAMBAR.....Sentiasa merindu dan tak ingin berjauhan.

BUKU............... Bersifat terbuka dan bertolak ansur.

BUNGA...............Tanda perkenalan/sayang.

SEJADAH DAN ALQURAN.........tandanya kekasihnya itu menyayanginya dunia dan akhirat.

HANDPHONE ……Tandanya.... kau jangan lari dari ku.......aku kan cari kamu walau dimanapun... melainkan kalau handphone tu ditutup....

Visit by UTUSAN

esok ader visitor mai kt opis aku...dh biasa visitor dtg.. hr isnin bru nie visitor dari BERNAMA dtg sini, saje jer melawat n interview org2 atasan... td kul 10 lbh2 dapat emel dri admin, die ckp visitor dari UTUSAN lak nk dtg...

time nie la sume staff n YS (young skalian) sume berlagak bz...hehehe. kononnye nk jg emej diri sendiri n company..bgus gak cm 2 kn..hehehe. esok leh la tgh dak2 nie pakai smart2..huhu.

23 February 2009

Perfume

aku nie suka sgt ngn perfume..aku biasa guna perfume avon jer..sbb aku pn wakil avon..huhu. xder la smpai nk pkai yg hrge beratus2 hinggit...baek wat mkn kn...hehehe. nie la antara koleksi yg ader...xla byk sgt..


set perfume yg pink nie la yg paling aku suka...perfume nie dari cosway..aku beli 1set nie pn coz time 2 tgh sale..1 set hrga die dlm RM 35. klu xoffer, 3x gnda uhrga die..


yg last nie jer bkn dari avon....hehehe:)
xder perfume rs cm xlengkap jer...biasa la pmpuan kn....

19 February 2009

Ari tu aku ader wat 1 kuiz dlm facebook....aku lupa la aku tekan per... tekan punya tekan tetiba kua kuiz nie, aku per lg, dlm keadaan tgh boring klik jer la per yg die tnya...n last result kua ABOUT ME....kt bwh nie ader die punya result....

Your Emotional Type
Friends and family are the most important people in your life. You're good about keeping track of birthdays, people appreciate that you care about them.

Your Intellectual Type
You have a naturally curious mind. If there's something new that you want to learn, you're not afraid to ask questions or investigate on your own.

Your Physical Type
Sunny days are not lost on you. If you get the chance, you hit the beach or the mountains to enjoy the fresh air.

::U Follow Me, I Follow u Back::

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails