27 January 2010

Budak sekarang langsung xleh kene marah

Semalam cm biasa ada tuisyen kt rmh sewa Cinta, dh lama Cinta xjoin diorg time tuisyen.
Semalam berlaku la 1 kisah, memeranjatkan kitrng sume.

ada sorg bdk pompuan, tahun 4. selama die tuisyen kt rmh cinta, xder plk die meragam, tp semlm die mengamuk cm org kene histeria. terkejut cinta. trus melompat dri katil nk nengok bdk 2, hbs brg2 rmh cinta die sepahkan. kesnya cm nie...mggu nie diorg ada TOV exam, so... housemate cinta merangkap cikgu la... mengajar die subjek matematik, dh 2 3 kali wat soklan sama still lagi slh. mula2 cikgu 2 sruh die baiki, die baiki jer...kali ke 2 n 3 die strt lain mcm. cikgu 2 tggikan suara skit, tetiba die menangis, cikgu 2 heran coz selama nie die xprnh nangis time tuisyen. haa....pe lg lps 2, mengamuk sakan la bdk 2, die nk balik, rmh die jauh. die lari nk kuar dari rmh cinta 2, tp cikgu 2 sempat tarik die n kunci rmh, bmbang jgk klu2 die lari xtentu arah. Time 2 cinta lam bilik terdengr la jeritan die, gamat 1 quarters. die strt baling2 buku, pastu die sepahkan sume yg ada, siap sumpah seranah cikgu 2.. "cikgu b***h.!!" cinta ngn cikgu 2 xleh nk halang die, n then cikgu 2 col mak ayh die sruh dtg ambik. Ayh die dtg ambik, ckp la lembut jer ngn anak die 2... "jgn la gini...jgn la gini....xbaik.." eeeiiii..klu ayh cinta la, dan2 tu jgk kene pelempang, pastu smbung kt rmh.

tp sekrg dh lain, bdk2 terlalu manja, pantang cikgu tegur n mrh skit, trus diorg melenting, bgtau mak ayah diorg, kita nk bkn nk mrh sgt, tp skdar nk ajar die, 6t klu selalu mnjakan die die naik kepala plk, pelajaran ntah kemana, perangai yg lebih2. mujur la ayh die xmrhkan cikgu 2, kebiasaannya di negara kita nie, cikgu xleh nk mrh2 bdk, mk ayh saman la...apa la....ada ke patut cm 2... mak ayah pn fikir la sndiri, tnya knp cikgu mrh kt bdk 2, nk x, ada yg mai serang cikgu kt skolah la...mcm2...

Cinta rse bdk 2 teruk kene ngn mak ayh die.. cinta dgr, mak die garang dari ayh die...xper la, biar la jd pengajaran kt bdk 2. cikgu 2 dh xnk ngajar die lg, tp bdk 2 nk dtg lg pasni..hehhehe, xmalu langsg, dh wat perangai cm 2 nk tunjuk muka lg. tp xper la, cikgu 2 trima jer klu die nk belajar.

tp seriously, smlm mmg kami sume pucat lesi, bkn per, tkt kene hesteria ke apa ker...fuhhh... dgn serta merta tuisyen 2 hbs awal...

p/s: kpd adik2 cinta yg sedang sekolah lg, belajr la rajin2.... klu cikgu mrh ke terpukul ke 2 dh adat.. klu kita xbuat slh, cikgu xkn mrh. Jasa cikgu teramat besar ntok kita, tnpa cikgu kita xknl ABC n 123. n kpd cikgu2 seluruh amal..hehe. jgn la mrh n pukul bdk 2 membabi buta. klu die btul2 buat hal, bru leh ambik tindakan. 6t xpsl2 melanggar etika guru....INGATTTTTT...!!!!

10 comments:

Fatehah A. said...

budak2 skang banyak perangai macam cipan.huhuhu

Princessgathis a.k.a CinTa said...

to fatehah:

bkn cipan..babun..hahaha

|| NaFiRaa || said...

betolla.. budak2 skrg terlalu manja.. x cam zaman kita2 dulu.. mak ayah akan marah kita balik kalo kita mengadu!!

Princessgathis a.k.a CinTa said...

to nafira:

btul 2...klu kite ngadu kt mak ayh balik, mak ayh wat dunno jer... balik2 kita kene marah. skrg mk ayh dh xbrani nk mrh ank2 die, sbb skrg bdk2 lebih agresif.

pikaka said...

pasni kite didik la anak2 kita t mcm kite dididik mase kechik dlu.hehe

Princessgathis a.k.a CinTa said...

to pikaka:

tul 2..cinta setuju

sI tEDI said...

aduhai!! macam mana lah agaknye budak2 akan dtg pula!

Princessgathis a.k.a CinTa said...

to si tedi:

2 la mslhnya... cikgu 2 dh tkt dh..cinta pn sama. tp kitrg bg die peluang la..kesian plk bdk 2...

zBobot said...

mmg bdk² zaman skrg xleh nak ditegur..x mcm kita dulu² takut dgn cikgu..kdg² silap famili jgak terlalu manjekan anak sgt..sbb tu anak pijak kepala...

p/s : kdg² sakit kepala tgk perangai bdk² kat kampus bobot ni..

Princessgathis a.k.a CinTa said...

to zbobot:
btul 2 bobot...klu fmly xmnjekan sgt, bdk2 xjd cm nie kn...

::U Follow Me, I Follow u Back::

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails