13 January 2010

Tip Untuk Melajukan Surfing Menggunakan Firefox

jum try this. laju la jgk lepas wat bnde alah nie... korang try ler...


kelajuan boleh mencecah 5 kali bila surfing dan telah terbukti…
1. Buka firefox anda, dantaip kat address tu —-> about:config
2. Right click kat mana2 pastu select New -> Integer …… dan paste skrip berikut ———–> nglayout.initialpaint.delay ………….. pastu set 300

kalau tidak berpuas hati dgn 300.. boleh disetkan kepada —–> 0
kalau masih tidak suka dgn kelajuannya… cuba yg ini pula, type skali lagi —-> about:config
1. tengok config tu dan scroll down sampai jumpa skrip tersebut
network.http.pipelining
network.http.proxy.pipelining
network.http.pipelining.
maxrequests
2. double click kat situ utk tukar false tu kepada true, contohnya -
network.http.pipelining - true
network.http.proxy.pipelining - true
network.http.pipelining.
maxrequests - 30 (sekali request 30 mai)
3. pastu type skali lg —–> about:config dan select New -> Integer dan paste skrip tersebut —>
nglayout.initialpaint.delay
set kepada 0

dan kita restart firefox (tutup dan buka semula)
kita boleh test… sepatutnya akan melajukan 2 hingga 3 kali lebih laju daripada biasa.. Selamat Mencuba……

15 comments:

Rinna said...

Good info.. TQ yer for sharing..:)

Faarihin said...

Assalamualaikum.. singgah sini..

wah.. perkongsian yang menarik ni.. nak terai lah.. (^__^)

Melz said...

hoho terima kasih atas info ni .

akan dicuba :P

mie said...

wah!!!
menarik ni...
xde effect2 lain ke??

MisS Cinta_ati said...

heheheh..
thks 4 info..

sHaH said...

nice..
thanks bebanyak..
tapi kalo wat tutorial, jgn la disable right click..
cian kiter..

Zuewairy said...

yeah.. amat berguna nak berkesan..
tq ya;)

Nurul Zaty said...

yeah..i alredy try..
thank la

mmg laju skit la..bkn skit
bnyk la..haha

suka2..:)

Kyuubi_85 said...

tq for the info... ada laju skit dah ni.. :D

sI tEDI said...

nak cuba nanti!

ini blog wirdah said...

nak cube juga la nti..tq ye:)

Princessgathis a.k.a CinTa said...

to rinna:

welcome....:)

Princessgathis a.k.a CinTa said...

to
fahariin, melz, miss cinta_ati, zuewairy, nurul zaty, kuubi_85, si tedi, ini blog wirdah:

sama-sama n selamat mencuba korang sume....

Princessgathis a.k.a CinTa said...

to mie:

insyaallah xada effect pe2, coz cinta buat pn xder effect pe2 pn..

Princessgathis a.k.a CinTa said...

to shah:

sori r coz cinta wat disable rite click, kekadang jer cinta akan bg info ntok sharing, kebanyakkan cinta lebihkn kpd general, klu shah nk copy, just select + ctrl C and then ctrl V... mekasih kerana sudi mengomen....

::U Follow Me, I Follow u Back::

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails