28 February 2010

Kerana pelampung, diri dihanyutkan...

hari jumaat bru nie perancangan last minit, mak sdara ajak pegi mandi air terjun, pe lg, cinta setuju jer.. bncg ngn ma nk bwk per..buatla apa yg sempat coz mak sdara col kul 11, ckp nk g lps smbahyang jumaat. cinta ngn ma wat laksa jer...semangat nk mandi air terjun mmg membara, mana taknya dh dekat setahun x pergi berkelah cm nie... mak sdara ajak pegi air terjun belukar bukit (org ganu pggl betong) kt kuala berang, dekat la ngn sekayu, kitrng xnk  sekayu coz xder tmpat best nk mandi, penuh ngn batu, ssh nak mandi, kt belukar bukit best.

nak dijadikan cite, lps mkn kitorg sume trus bertukar menjadi dugong n duyung..hehehe. pak sdara siap bwk pelampung lg sbb ada kawasan kt situ air dalam. sepupu cinta sorg nie berebut nk pelampung ngn adik die, last2 die yg dpt tp die dihanyutkan air.... semakin lama, semakin jauh, mula2 tu mmg berdebar gak, tp ayh die ckp xper, dh ada pelampung, ayh die ngn ayh cinta dh tggu nk selamt kan die, sbb air semakin dalam. die malu gak sbb rmai dak2 laki bujang yg ada kt situ masa 2, diorg just tgkjer, xleh wat pe2 sbb tkt nk pegi tgh2 2, sape xtkt air dalam. die dh mula cemas + malu.. meh korang tgk muka die..cinta sempat snap pic die.

tgk 2...die dh ada di tgh2 lautan dalam..hahaha, bdk laki 2 tgk jer...
cinta dh hbs close up dh ni...

korang nampak tak sebelah kiri ada org tgh berenang, mula2 ingt die nk g selamatkan sepupu cinta 2 la..
tp haram...die pegi seberang sana. ingatkan leh la jd romeo..hehehe

akhirnya..lebih kurang 20min dihanyutkan air, ayah die selamatkan die, bwk ke tepi, korang perasan tak air yg kt tepi pasir nie ngn kt sepupu n pak sdara cinta 2, berbeza warnakan? kt situ dalam,
tgk muka die pucat lesi..sape xtakut kn...
pelampung 2 dpt kt ayh cinta..aduuhhhh...cm bdk2 3tahun la ayh cinta nie,
tgk 2..kalah bdk2. die duk atas pelampung pastu kayuh ngn tgn die..ayah sape la2...kihkihkih
dh la ayh oi..jgn la wat cm 2 lg..senak perut duk ketawakan ayh...


pasangan yg xpernah nk berenggang...berkepit jer...hehehe,
sape lagi, ma ngn ayh cinta la..

antara yg ada...yg dihanyutkan air 2 yg baju hitam duk tgh2,


best rehatkan minda nie, penat bekerja seminggu kn, time nie la nk release tension.
luangkan masa anda utk manjakan diri anda ngn merehatkan diri... lupakan segala kegusaran yg ada..
cipta 1 kenangan, pasti ia akan mendatangkan 1001 pengalaman.
so, kpd kawan2 sume.. jgn terlalu focus pada kerja, krn ia akan mendatangkan 1001 ke-tension-an
hehehehe...bawa2 la bercuti, xleh bercuti juah2, bercutila di negeri sendiri...

6 comments:

Zephyr said...

macam best je :)

Princessgathis a.k.a CinTa said...

to zephyr:

mmg best...

Mknace said...

:) :) :) sharing is caring

sib baik ada pelampung..

Princessgathis a.k.a CinTa said...

to mknace:
tau xper..klu xder pelampung, xtau la pe jd, masuk dlm surat khabar la jwbnya...

fikaryna said...

waa..bestnya..tp x pandai berenang..huhu..

Princessgathis a.k.a CinTa said...

to ryna:
cinta pn sama..xpndai berenang..
main air kt paras pinggang blh la...

::U Follow Me, I Follow u Back::

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails