16 June 2010

:.Kontest :> Kisah Cintaku.:



cinta terjumpe kontest nie, n membuatkan cinta tertarik dgn kontest tersebut, so pe lagi, jari jemari nie menari-nari duk mengarang cerita kisah cintaku...jum join kontest nie....jgn lupa penuhi syarat beliau, klu x, xlengkap r nanti...huhuhu
jom terokai cerita cinta Chocolate & Vanila

CINTA CHOCOLATE & VANILA

Vanila kenal chocolate masa form 4, time 2 chocolate satu sekolah ngn vanila, chocolate selalu kacau vanila, slalu usik vanila, pggl vanila ngn pggilan 'baby'. seriusly, time 2 vanila rimas n  xsuka sgt2 kt chocolate...n time tu jagak la  vanila wat jual mahal...hari-hari chocolate usik vanila, sampaikan  kawan-kawan vanila tahu yang chocolate macam sukakan kt vanila, tp vanila still wat jual mahal, bkn pe, time tu masih budak2, SPM pn belum lepas. After SPM tahun 2004 vanila ngn chocolate dh xjumpe, perasaan rindu mula datang,  tp nak buat cam manakan, zaman sekolah dh berlalu. 

Pada tahun 2007 vanila jumpe balik ngn chocolate, pertemuan ni xdirancang, kebetulan die ada dikampung vanila, chocolate berasal dari kemaman, so chocolate jarang datang sini.pada masa tu jugak chocolate luahkan perasaan, but vanila still wat jual mahal...hehehe, maybe lepas dari hari tu chocolate dh give up nak tggu vanila...kami terputus hubungan, dh xcontact langsung, tapi vanila still ingt kat chocolate...

Kisah kami xberakhir di situ, akhir tahun 2009 vanila hubungi chocolate balik, firstly memang takut nk contact, tapi tnpa keberanian mimpi xakan bermakna..hehe. setelah sekian lama vanila dan chocolate memendam perasaan akhirnya awl tahun 2010 i fall in love with him..wahhhh..dalam hati ada taman time tu....

Pada besday vanila 7.5.2010. chocolate melamar vanila dan dtg rmh ntok menyampaikan hasrat ntok jadikan vanila permaisuri hati chocolate... im so speechless time tu, tapi dalam hati memang dh terima chocolate seadanya... family terima lamaran chocolate, begitu juga dengan vanila..

 
Tanggal 12.6.2010 vanila selamat ditunangkan dengan chocolate.Walaupun kami terpaksa menempuh dugaan yang hebat... alhamdulillah...dengan berkat kesabaran dan kekuatan cinta kami, sekarang kami bahagia, vanila bersyukur padaNya. doakan semoga vanila dengan chocolate smpai ke jinjang pelamin... 


*Vanila percaya pada jodoh dan ketentuanNya, seberapa lama vanila xjumpe chocolate, tp Tuhan telah takdirkan yang vanila ini milik chocolate.
*Nak tahu knp kami dipanggil Chocolate dan Vanila? kerana vanila lebih cerah dari chocolate...jgn marah...hehehehe

19 comments:

noie said...

wahh siap ade nama manja lagi... dulu noie ngan hubby(izan) masa bercinta pun ade nama cute manja gak heheh "comel & comot".. apepun tq yer joint contest ni :).. ajak le reramai kwn lagi yer

zati said...

OMG..so sweet =)

Princessgathis a.k.a CinTa said...

noie:
comel kn klu ada nama manja kn...

myranaqi said...

huhuhu...
smga berbhagia ke jinjang pelamin ye chubby

Princessgathis a.k.a CinTa said...

myranaqi:
insyaallah..doa2kan yer...

diana said...

pandai pilih ye..same comey je..!!tahniah.

Lala Lulu said...

nice ..
ahaha ..
teringat zaman skolah dulu..
good luck yer !

liyana aziz said...

sweet sangat.. vanilla dan coklat.. heheheh

lionteen said...

la...
lm lionteen xbkk blog ni..
da tunang upe nye...
cngratz yek..
akak,kawen nnti jmput tau...
hehe

Princessgathis a.k.a CinTa said...

diana:
same comel, same bulat..kihkihkih

Princessgathis a.k.a CinTa said...

lala lulu:
nk kapel masa skolah, cinta monyet kn...sbb 2 xkapel ms skolah

Princessgathis a.k.a CinTa said...

liyana aziz:
doakan cinta ke jinjang pelamin

Princessgathis a.k.a CinTa said...

lionteen:
6t akak jemput, lionteen kene dtg tau..hehehe

niesz said...

comey2..hihi..gud luck ek..

noor afzan said...

wahh2..
so sweet like vanilla n choc.

Princessgathis a.k.a CinTa said...

niesz:
hopefully la...

Princessgathis a.k.a CinTa said...

noorafzan:
ye ker...huhuhuhu....
mekasih

Ms. Ann said...

tahniah... moga kekal bahgia..

♥ shag ♥ said...

woah. best best! ehee~ cepat cepat lah dpt anak ye ;Pp

nwy, good luck!

Kisah Cintaku : Cinta dalam Diam

::U Follow Me, I Follow u Back::

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails