08 November 2010

Lawatan Ilmu

4, 5 dan 6.11.2010, sekolah cinta telah mengadakan lawatan ilmu ke KL, 34org murid n 6org guru termasuk cinta... alhamdulillah program nie berjalan lancar walaupun ada sedikit salah faham antara kami, tp sume tu 1 pengalaman dan pengajaran... 1 tugasan yg besar cinta dan kawan2 guru yg lain tanggung iaitu menjaga anak org...bkn senang...klu anak kite sendiri xper...
meh cinta cerita sedikit sebayak pasal lawatan nie...

4 November 2010
ikutkan tentetif kami bertolak pukul 7pg, tp driver bas salah faham, die ingt bertolak mlm.. so, terpaksalah kami tggu, dlm 8.30pg bru la kami bertolak...sepanjang perjalanan, ada salah seorg bdk mabuk, muntah2... biasalah bdk2..Dlm jam5pm kami selamat samapi KL, tp nk cari hotel, aduhai..tuhan jer tahu, dh la jem, sabar je la...kul 7pm bru leh check in
pukul 8mlm, kami bertolak ke shah alam, nk g i-City. Jom layan gmbr kt i-City....









Kalau nak tgk byk lagi, tgk kt dlm FB..sume ada...

5 November 2010
kami bertolak ke KLCC, korang nk tahu kami bersarapan kt mana?tgk sini....
bestkn makan santai cm nie...mkn depan KLCC nie..hehhe. lepas mkn, kitorg masuk KLCC dlm 11.30 kitrg masuk Petrosains..mmg best..byk pengalaman yg tahu...cinta sendiri teruja..



xnak tahu ke knp gmbr nie leh jadi cm nie? sbnrnye...cinta tgh tggu rama-rama hinggap kt kepala cinta, bila die hinggap, cinta xsempat nk snap, die dh lari...sume nie iluminasi jer...canggih kn??




korang tahu knp student nie wat cm nie? ada something like pasir, bila kita tadah, die berkumpul kt tadahan kita 2..korang leh tgk warna hijau tu..tu la pasirnye


Dalam 2 1/2 jam kitrg timba pengalaman kt Petrosains...tiba masa nk g Aquaria KLCC..
duk Aquaria dlm 3jam...mmg seronok sgt2...mcm2 ikan leh tgk...teruja btl la...

keletihan bercampur kekenyangan...murid2 ditempatkan di bahagian menunggu

Cinta bru jer nk bergmbr ngn pemandangan kt belakang tu, tetiba ikan nie muncul tepi cinta..pe lagi bergmbr sakan la bdk2 nie.


ikan-ikan diberi makan..




memandangkan masa dh petang, kitrg pn nk bergerak balik...
mlm pegi shopping lak... hajat dihati nk beli brgan kawin, tp kegembiraan bertukar menjadi tangisan yg tnpa kesudahan...perselisihan faham antara ketua dan kami sume membangkitkan kemarahan yg luar biasa... sesetengah manusia nie ada yg tidak berfikiran profesional dan mementingkan diri sendiri. so kepada org yg membaca belog cinta nie...maaf yer..jgn mrh...

6 November 2010
kami bertolak ke Zoo Negara. tapi perasaan kami xsegembira sepertimana lawatan2 sebelum ni..
tp bagi memuaskan hati adik2ku, kami bawak jgk mereka ke Zoo...
  
Orang Utan nie berposing time kitrng nk ambk gmbr die.lucu la



ops..!! ape skodeng2 nie... adakah cinta dtg time musim mengawan? sbb kebanyakkan binatang kt sini sume berdua2an..





Dalam tgh hari kami bertolak balik....
7.30 mlm selamat smpai di perkarangan sekolah...

apa-apa pn...cinta nk ucap berbanyak2 terima kasih kepada sesiapa yg membantu secara langsung mahupn tidak langsung...pengalaman yg amat bermakna dlm diri cinta..TERIMA KASIH....

6 comments:

myranaqi said...

cinta mrh nape ni..cool babe...xleh shopping ar ni..sian plk

eRiNsZ said...

daku jua ke icity nie on 4 nov adakah kiter ber bau-bau an tapi tidak ber hai-hai an... huhuhuhu satu krugian d situ....

d

NisaShoppe said...

mai sini xhabaq pung..heheh

Princessgathis a.k.a CinTa said...

myranaqi:
frust xleh shopping weh..

Princessgathis a.k.a CinTa said...

erinsz:
yeke...myber kiter terserempak, tp xber hai-hai...maklum la.. xknl..huhu

Princessgathis a.k.a CinTa said...

nisashoppe:

sowi kak...bwk bdk2 lawatan, xsempat kaki tgn....tido pn xlena... xper..6t klu pegi sana lg, umie bgtau..^_^

::U Follow Me, I Follow u Back::

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails