27 January 2010

Cinta Wat Contest??? betul ker???

CONTEST????
Cinta buat CONTEST????
Cam xcaye lak kn...mimpi ke apa la cinta ni.
cinta xmimpi, n korg xmimpi. cinta btul2 wat contest.
Contest Lucky Viewer
dh rmai yg wat contest nie...n xsalah klu cinta pn nk wat. tanda penghargaan cinta pd kawan2 blogger cinta.
viewer yg ke berapa yg bertuah????
klu korang tgk sekarang viewer cinta kt Hitz Counter 2 dh mencecah 7000++

n then sesape viewer yg ke
7587
knp ngn no nie? ni besday cinta...ahakss....
7.5.1987
klu korg nk kasi present pe slhnye...hahahahaha

sila emel detail-detail korang kt
nur_umira87@yahoo.com

antara detail yg cinta nak:
nama penuh:
alamat penuh:
no fon supaya senang cinta contact pemenang.
n yg paling penting, bukti viewer korg. korg srceen shot la bukti 2 n send emel tau...
cinta tggu sape yg bertuah.
korang akan mendapat ganjarannya walaupun xseberapa...
cepat2....klu korg jenguk2 blog, korg jengok la hitz counter kt sebelah atas belah kanan korang...

GUD LUCK..!!!!

Budak sekarang langsung xleh kene marah

Semalam cm biasa ada tuisyen kt rmh sewa Cinta, dh lama Cinta xjoin diorg time tuisyen.
Semalam berlaku la 1 kisah, memeranjatkan kitrng sume.

ada sorg bdk pompuan, tahun 4. selama die tuisyen kt rmh cinta, xder plk die meragam, tp semlm die mengamuk cm org kene histeria. terkejut cinta. trus melompat dri katil nk nengok bdk 2, hbs brg2 rmh cinta die sepahkan. kesnya cm nie...mggu nie diorg ada TOV exam, so... housemate cinta merangkap cikgu la... mengajar die subjek matematik, dh 2 3 kali wat soklan sama still lagi slh. mula2 cikgu 2 sruh die baiki, die baiki jer...kali ke 2 n 3 die strt lain mcm. cikgu 2 tggikan suara skit, tetiba die menangis, cikgu 2 heran coz selama nie die xprnh nangis time tuisyen. haa....pe lg lps 2, mengamuk sakan la bdk 2, die nk balik, rmh die jauh. die lari nk kuar dari rmh cinta 2, tp cikgu 2 sempat tarik die n kunci rmh, bmbang jgk klu2 die lari xtentu arah. Time 2 cinta lam bilik terdengr la jeritan die, gamat 1 quarters. die strt baling2 buku, pastu die sepahkan sume yg ada, siap sumpah seranah cikgu 2.. "cikgu b***h.!!" cinta ngn cikgu 2 xleh nk halang die, n then cikgu 2 col mak ayh die sruh dtg ambik. Ayh die dtg ambik, ckp la lembut jer ngn anak die 2... "jgn la gini...jgn la gini....xbaik.." eeeiiii..klu ayh cinta la, dan2 tu jgk kene pelempang, pastu smbung kt rmh.

tp sekrg dh lain, bdk2 terlalu manja, pantang cikgu tegur n mrh skit, trus diorg melenting, bgtau mak ayah diorg, kita nk bkn nk mrh sgt, tp skdar nk ajar die, 6t klu selalu mnjakan die die naik kepala plk, pelajaran ntah kemana, perangai yg lebih2. mujur la ayh die xmrhkan cikgu 2, kebiasaannya di negara kita nie, cikgu xleh nk mrh2 bdk, mk ayh saman la...apa la....ada ke patut cm 2... mak ayah pn fikir la sndiri, tnya knp cikgu mrh kt bdk 2, nk x, ada yg mai serang cikgu kt skolah la...mcm2...

Cinta rse bdk 2 teruk kene ngn mak ayh die.. cinta dgr, mak die garang dari ayh die...xper la, biar la jd pengajaran kt bdk 2. cikgu 2 dh xnk ngajar die lg, tp bdk 2 nk dtg lg pasni..hehhehe, xmalu langsg, dh wat perangai cm 2 nk tunjuk muka lg. tp xper la, cikgu 2 trima jer klu die nk belajar.

tp seriously, smlm mmg kami sume pucat lesi, bkn per, tkt kene hesteria ke apa ker...fuhhh... dgn serta merta tuisyen 2 hbs awal...

p/s: kpd adik2 cinta yg sedang sekolah lg, belajr la rajin2.... klu cikgu mrh ke terpukul ke 2 dh adat.. klu kita xbuat slh, cikgu xkn mrh. Jasa cikgu teramat besar ntok kita, tnpa cikgu kita xknl ABC n 123. n kpd cikgu2 seluruh amal..hehe. jgn la mrh n pukul bdk 2 membabi buta. klu die btul2 buat hal, bru leh ambik tindakan. 6t xpsl2 melanggar etika guru....INGATTTTTT...!!!!

26 January 2010

Cuma 2patah perkataan

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

-
-
-
-
-
-
-
Malas update.
-
-
-
-
p/s: hrp korg paham yer.... xsemestinya idea dtg tiap2 hari

25 January 2010

Baik-Baik Sayang


2minggu Cinta layan lagu nie...mendayu2 jer lagu die...feeling dowh..
kt umh pn cinta duk melalak lagu nie..korg hayati la sendiri...




Aku tak ingin kau menangis bersedih
Sudahi air mata darimu
Yang aku ingin arti hadir diriku
Kan menghapus dukamu sayang

Karna bagiku kau kehormatanku
Dengarkan dengakan aku

Reff:
Hanya satu pintaku untukmu dan hidupku
Baik baik sayang ada aku untukmu
Hanya satu pintaku disiang dan malammu
Baik baik sayang karna aku untukmu

Semua keinginan akan aku lakukan
Sekuat semampuku sayang
Karna bagiku kau kehormatanku
Dengarkan dengakan aku

Back to Reff:

Leh tahan mahal blog Cinta

Tadi Cinta wat spot check kt geng blogger, n then tertarik nk buka blog die nie klik sini.
yg menariknya, blog die ber harga RM 38, 175.17. mahal dowh.. jual pn leh duit..kihkihkih...
Cinta pn nk try gak la tgk brape hrga blog cinta klu nk dijual...hehehe
korg sume pn blh try tgk..
jum klik sini....

1st buka site nie tertera la site2 yg termahal, harga bermillion2.. kayo tuh..hehehe

*klik ntok tumbesaran

korg blh letak URL blog korg kt tmpat yg disediakn n then klik Value.
ni harga blog cinta...
RM 9,492.35

*klik ntok tumbesaran

blh tahan jgk mahalnye...kihkihkih....
korng lak cm ner???
mesti ada yg lebih mahal kn....

24 January 2010

F.A.M.I.L.Y

Td ada dpt emel dari sesorg. n Cinta tersentuh dgn artikal 2.. biasa la klu berkenaan ngn fmly, siapa yg xtersentuh kn...so, Cinta rase, CInta nk kongsikan cite 2 kpd kawan2 cina yg lain, smoga ia memberi 1001 makna dalam hidup kita, da kita x akan mengulangi perbuatan itu selepas korg sume baca artikal ni... luangkan sedikit masa utk membaca dan hayati artkal ini....


F.A.M.I.L.Y
Aku terlanggar seseorang semasa berjalan, "oh maafkan saya, saya xperasan"
katanya " Maafkan saya juga, Saya xnmpk saudari"
kami amat bersopan dan saling menghormati, kami saling melambai sambil berlalu pergi.

Tetapi si rumah lain pula ceritanya, bagaimana kita melayan org tersayang, tua dan muda,
Lewat petang, tika memasak makan malam, Anak lelaki kecilku berdiri di dapur secara diam-diam, Bila berpaling aku hampir melanggarnya jatuh, Jerkahku, "Jangan buat kacau di sini, pergi main jauh-juah..!". Dia berlalu pergi, hatinya hancur luluh dan beku, Aku xsedar, bertapa kasarnya katakataku.

Sedangku berbaring di katil mendengar musik, terdengar suara halus datang membisik,
"Bila bersama org xdikenali, begitu bersopan dan merendah diri, tetapi ahli keluarga tersayang, sering dimarah dan dicaci..., cubalah kau pergi lihat di lantai dapur, Kan kau temui bunga-bungan berterabur, itu adalah bunga-bunga dibawanya utk kam, dia memetikya sendiri, kuning, biru dan ungu, dia berdiri senyap agar jadi kejutan buar kamu, Kamu xprnh sedar airmatanya yg dtg bertamu."

Pada tika ini, aku merasa amat kecil sekali, airmataku mencurah ibarat air di kali, senyap-senyap ku kebiliknya, dan melutut di katil kecilnya, " Bangunlah, anakku, bangunla si kecil". Apakah bunga-bunga ini dipetik untuk mak?" Dia tersenyum, "Adik terjumpanya belakang rmh di semak, adik memetiknya krn ia cabtik seperti ibu, ibu tentu suka terutama yg ungu,". "Maafkan ibu, atas sikap ibu hari ini, ibu xharus menjerkah kami, sebegini,". Katanya, "oh ibu, itu xmengapa, sy tetap syg ibu melebihi segala.". Bisikku "Anakku, ibu pn syg kamu, dan ibu suka bunga itu, terutama yg ungu."

FAMILY

Adakah kita sedar, sekiranya kita mati hari ini, syarikt tmpat kita bekerja akan senang-senang mendpt pengganti, dlm hnya bbrpa hari? tp keluarga yg kita tgglkan, akan merasa kehilangan kita sepanjang hyt.

sedarlah, sekiranya kita menghabiskan ms kita kpd keja, melebihi keluarga kita, adalh merupakn suatu pelaburan yg xbijak. bukankan begitu?

jadi apakah mksd yg tersirat?

tahukahanda makna "FAMILY"?
FAMILY =
(F)ATHER (A)AD (M)OTHER (I) (L)OVE (Y)OU


kredit by someone yg hntr emel kt cinta

sume telah terjawab....

last week byk perkara yg berlaku ke atas cinta dan jg fmly cinta... terlalu besar n berat dugaan yg di beri, tp kami sekeluarga tabah menghadapinya... setiap manusia mempunyai masalah sendiri, terpulang kpd mereka, mcm mn mereka handle sume 2...

xsume yg org nmpk sumenya ok,
& xsumenya ok seperti yg dilihat...


kami sekeluarga perlu tabah utk menghadapinya, mgkin ia membawa 1001 hikmah di sebalik yg berlaku... mslh xsemestinya kita luahkan kpd seseorg, bg cinta, cukup la skadar berdoa n berfikir apa jln penyelesaiannya, tp kadang2 kita perlu meminta pertolongan dari seseorg sbb xsemudah itu, mslh akan berjaya diselesaikan..

so skrg, cinta tau erti sebenar ketabahan n kesabaran... keperitan dan kesengsaraan... sume 2 dh bersatu dlm diri cinta sejak mggu lps. that why cinta moody. but i cannot blame anyone around me and i also cannot blaming fate. Kita sume kena redha ke atas kehendakNya.

hurmmmm....... n3 kali nie teramatlah tersirat disebalik yg tersurat...
Cinta xblh menjelaskannya dgn kata-kata @ tulisan..
im speechless...





21 January 2010

Selamat Berjuang Sahabat



td dgr lagu, tetiba kua algu Brother - selamat berjuang,
tetiba cinta tringat kt mmbr cinta si aisyah yg berada jauh di mata...
aisyah...aku tujukan lagu nie ntok mg...

Malam siang berlalu
Gerhana kesayuan
Tiada berkesudahan

Detik masa berlalu
Tiada berhenti
Oh syahdunya

Sejenak ku terkenang
Hakikat perjuangan
Penuh onak dan cabalan

Bersama teman - teman
Arungi kehidupan
Oh indahnya o ooo

Berat rasanya
Didalam jiwa
Untuk melangkah
meninggalkan semua

Kasih dan cinta
Yang terbina
Diakan selamanya
O ooo

Slamat berjuang sahabatku
Semoga Alloh berkatimu
Kenangan indah bersamamu
Takkan kubiar dia berlalu
Berjuanglah hingga ke akhirnya
Dan ingatlah semua ikrar kita

Hati ini sayu mengenangkan
Sengsara di dalam perjuangan
Jiwa ku merana dan meronta mengharapkan
Kedamaian dan jua ketenangan wo uwo

Tetapi kuatur pada hakikat
Suka dan duka dalam perjuangan
Perlu ketabahan dan kekuatan
Keteguhan hati berlandaskan iman

Slamat berjuang sahabatku(sahabatku)
Semoga Alloh berkatimu (berkatimu)
Kenangan indah bersamamu (bersamamu)
Takkan kubiar dia berlalu (ooooo)
Berjuanglah hingga ke akhirnya
Dan ingatlah (ingatlah) semua ikrar kita

No Idea

X de apa2 yg Cinta perlu kata kan..cukup skadar gmbr dibawah..
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-



so, korng fhm2 sndiri la.....


20 January 2010

Perginya seorang sahabat

uuwwwaaaaa.........
apesal Cinta nangis?????
"perginya seorang sahabat??"
lain mcm jer bunyi title 2...mmg pn, sedey r cinta sedara cinta merangkap sahabat baik cinta dh pergi meninggalkan cinta...die pegi blajar k...bkn tutttttt.....korg jgn nk fkr lain plk...
die smbg stdy die kt UK, bkn Ulu Klang erk. die smbg kt Newcastle University. dh seminggu die pegi.. nk cntct ssh coz waktu berbeza sgt2..

Selalunya Cinta akan kua ngn die klu nk pegi mn2..skrg Cinta dh xder teman nk p mn2...cedey nye...xper..die pegi bkn nk duk sana trus, 1tahun hbs la..Cinta terkilan coz Cinta xleh kua ngn die sebelum die nk pegi, Cinta tau die bz nk uruskan mcm2..xper...Cinta tggu kepulangan die 6t...Cinta hrp die sabar duk kt sana coz cinta tahu sgt perangai die cm ner..klu xnangis xsah..

for Aisyah:

"Aku hrp mg sabar n tabah duk kt negara org, n yg paling penting jaga diri jgn tggal solat tau. jgn nk enjoy jer duk sana, ingt tujuan utama mg, nk stdy. mg ingt aku dok sedey ke mg g sana? tp nak wat cm ner..sume 2 dh dirancang n hope u success in ur stdy. jgn lupa aku sini erk, 6t klu mg nk balik malaysia, beli r something kt aku..hahaha. 1tahun kejap jer...anggap la mg stdy kt malaysia erk. Jgn nangis2 sgt, aku thu mg wahi nangis, kekgi nk tido jgn plk nangis..hehehe. adat r 2 duk berjauhan ngn family. klu mg rindu aku tgk2 r facebook n blog aku neh...Ingat pesanan aku, jaga diri molek, jgn wak balik budaya sana plk kekgi. Aku doakan semoga mg berjaya n sihat sokmo.."

alamak....knp cinta nangis...uuuwwaaaaa...
saje nk bersihkan mata...huhuhu

Jum Tingkatkan Trafiq Blog

*cari kt pkcik google

Untung klu join Geng Blogger. cm2 leh dpt tau, td cinta ada terbaca artikal dari blog kak zie_fauzi so cinta nk berkongsi ngn kawan2 cm ner nk tingkatkan trafiq blog korng. Tak tau la berkesan ke tak, lum cuba lum tau kn...jum sesama kita mencubanya:-

Perkara yang harus anda lakukan adalah mengikuti langkah-langkah berikut:-

1. Tulis posting artikel seperti posting saya ini, atau copy-paste artikel ini. Kemudian beri tajuk yg menarik.

2. Anda hanya cuma meletakkan Link URL di bawah ini untuk artikel yang anda tuliskan dalam blog / web anda.

PERATURAN

1. Sebelum anda meletakkan web-web di atas di komuniti Link URL ke posting web / blog anda, sila hapuskan link nombor 1.Selepas itu pindahkan Link no.2 menjadi no.1, yang No.3 jadi No.2, yang No.4 jadi No.3 dan seterusnya. Setelah itu masukkan link anda di urutan bawah (No.15).

2. Ingat! Jangan Ubah urutan daftar link itu.
Jika setiap blogger mengikuti formula tersebut, maka bakal menghasilkan backlink seperti berikut:

Bila posisi anda pada no.15, jumlah backlink = 1
Posisi no.14, Jumlah backlink = 5
Posisi no.13, Jumlah backlink = 25
Posisi no.12, Jumlah backlink = 125
Posisi no.11, Jumlah backlink = 625
Posisi no.10, Jumlah backlink = 3,125
Posisi no.9, Jumlah backlink = 15,625
Posisi no.8, Jumlah backlink = 78,125
Posisi no.7, Jumlah backlink = 390,625
Posisi no.6, Jumlah backlink = 1,953,125
Posisi no.5, Jumlah backlink = 9,765,625
Posisi no.4, Jumlah backlink = 48,828,125
Posisi no.3, Jumlah backlink = 244,140,625
Posisi no.2, Jumlah backlink = 1,220,703,125
Posisi no.1, Jumlah backlink = 6,103,515,62

YA LEBIH DARI 6 JUTA BACKLINK !!!

Bayangkan jika ini boleh berjalan dengan sempurna maka anda akan mendapatkan backlink maksimum 6,103,515,62 dari berbagai blog yang anda tidak akan pernah membayangkan sebelumnya.Jika ada pengunjung ke blog anda dari Link List yang disebutkan di atas maka anda akan secara automatik mendapatkan lalu lintas ke web / blog anda juga.

Ingat! Aturan permainan,link blog anda harus mulai dari urutan (No.15), sehingga hasil anda dapat Maksimum backlink. Jangan salahkan saya jika anda tidak mengikuti formula ini dengan betul dan link anda tiba-tiba berada di urutan No.1 dan menghilang di daftar link. Jadi mulai urutan adalah di bahagian bawah (No.15).

OK..SELAMAT MENCUBA..SEMOGA SAMA-SAMA BERJAYA.

kredit to zie_fauzi

19 January 2010

Link Blog korang


Sesetengah blog, Cinta dh link kn dlm blog Cinta...n sesetgh belum...
klu sape2 nk bertukar link,
sila korg masukkan link korang dlm LINK BOX Cinta kt sebelah kiri blog nie...
n then sesape nk kan Cinta wat special Link kt blog nie, just komen n3 nie.
mksd special link 2, blog korg akan terpampang kt ruangan Blogger's frends, kt sebelah kanan blog, yg kt LinkBox pn special jgk, sume kawan2 cinta special...
jgn kecik ati lak k?
haa....pe lagi...cepat r link kkn blog korg, senang2 6t, leh cinta singgah kt blog korg, n komen n klik nuff korg...kpd kawan2 yg dh cinta link kn blog korg kt ruangan Blogger's frends, korg xyh la sibuk2 nk isi dlm Link Box 2... 6t xpsl2 kene delete...kihkhihkhih
CEPAT....CEPAT....

Diam tanpa 1001 kata

*sponsor olh pkcik google.

This week Cinta byk Diam, tnpa 1001 kata.
Mybe sedang berfikir atau sengaja mendiamkan diri.
Itu Cinta xpasti.... Yang pastinya, Cinta still dlm mood tertekan n gundah gulana.
Biasa time dak2 tuisyen kt umah Cinta, kita join diorg, bntu housemate CInta mengajar dak2 2, tp skrg x lagi, Cinta lebih byk berkurung lam bilik.
kekadang terdengar
"Cikgu, Cikgu Umie g mne?"
"Cikgu Umie xshat, die tgh rehat,"
kesian diorg, Cinta xleh nk tumpu time mengajar diorg, biarkan la housemate Cinta sorg yg mengajar, Cinta perlukan ketenangan.
Kt skolah pn same, Cinta lebih byk lepak dlm lab..sebelum nie, cinta rajin gak lepak2 kt PRA, Bilik Guru, Pejabat... tp skrg xlagi... kekadang keriuhan bdk2 mengubat hati Cinta.
Biarlah Cinta dgn diri Cinta, Menghadapi masalah dan berserah PadaNya....

18 January 2010

Cabutan Bertuah di Yanmieonline.com

Yanmieonline ckp: korang nak hadiah tak?
Cinta jawab: of coz la nak...
so, Cinta kene ikuti syarat2 yang telah ditetapkan.....

Yanmieonline.com adalah sebuah laman blog peribadi Yanmie dan Keluarga. Tiada sebarang kaitan dengan yang hidup mahupun yang sudah tiada. Sekiranya ada, kemungkinan ianya hanyalah kebetulah sahaja. Yanmieonline.com dengan ini ingin mengadakan cabutan bertuah sempena Tahun baru 2010.

Pemenang untuk pertandingan ini akan menerima 1 set Minyak Wangi Pure dan Barangan Mutiara Asli dari Sabah. Opss!! lagi ada hadiah khas untuk referrer tertinggi akan menerima hadiah yang sama seperti pemenang utama

untuk keterangan lanjut tentang Pertandingan ini, baca di http://yanmieonline.com/2010/01/cabutan-bertuah-di-yanmieonline-com/

"Saya tahu pertandingan ini dari blog zbobot"

DONE..!!!
so easy kn? harap2 pihak penganjur dpt memilih dengan tepat yer...cinta just nk mencuba nasib jer...klu menang alhamdulillah... pertandingan nie tamat pada 31/01/2010 11.59pm. ada masa lagi nie..jum pakat2 join this contest, mn tahu kot2 kawan2 yg bertuah....

PSA (Perodua Smart Assist) Membership

Cinta xpasti samada org lain yg beli kete Perodua dpt card Smart Assist ni @ tak. Sbb Cinta ada tnya mmbr Cinta, die ckp der plk, mybe die bru di keluarkn??? Bagus dgn adanya card ni, coz die cover klu kete kita Breakdown. n macam2 lagi la...korang nk tau pe benefit die? klik sini. sume die cover.. yang penting FREE.
Tertarik ngn trademark die:
"" WHENEVER, WHEREVER YOUR VEHICLE GOES DOWN...
...Perodua Smart Assist take over, 24 hours a day, 365 days a year""
call 1-800-88-5555 today
"One Call Does it All"


Smart Assist nie mmg dh lama ada, tp die keluarkan membership card nie pd 1st October 2009, so baru lagi la... so lps ni klu korg beli kete, korg dpt la card nie...
tayang kete skit...hehehe, jgn meluat lak...saje, xpernh lagi Cinta tayang 'Buah Hati' Cinta nie, walaupun kecik, tp nie la usaha Cinta selama Cinta keje....

*plat terpksa di block...kihkihkih

17 January 2010

Resah...gundah gulana....sumenya ada......

ihsan dari pak cik google

Hati mulai resah.... kenapa?????
adakah Cinta emo??? Emo xsemestinya marah. sedih, resah, gundah gulana, gembira, tekanan sume 2 emo kn??? so skunk Cinta in Emo line... uwwaaaa.......
knp Cinta mcm nie? moody n selalu termenung... knp?? knp?? knp???
aduhh..ssh Cinta nk kongsikan.
Ya Allah, tenangkanlah hati hambamu ini utk menghadapi dugaan dan cabaran yg mendatang. Kau bukakan lah pintu restu mereka utk kami. Amin...
knp terjadi sume nie? smpai skunk Cinta masih memikirkannya.
Situasi Cinta sama cm muka kucing lam gmbr 2...termenung sana...termenung sini....
Cinta pasrah n berserah....... Doakan kebahagiaan kami....



14 January 2010

Asal usul Microsoft Windows

Salam..
Cinta tau, rmai yg dh tau psl Window kn? ala, korang kn kaki komputer, of coz tau. Cinta saje jer nk share ngn korang psl Windows nie, cm ner rupa 1st time windows di perkenalkan...n then..bila tarikh di release kn...mana la tau, kot2 kawan2 Cinta nie sume dk sibuk berbelog, berpesbok, berchatting dan berber lagi la...sampai xsmpt nk research psl bnde yg remeh temeh nie... skrunk korg dh xprlu nk reseach lg dh, tp terpulang la pd korg klu nk tahu lbh detail, korg reseacrh la sndiri n share2 la ngn kite sume.... Sharing is Caring...kn...kn....kihkihkih....

Windows 1.0
-Release at November 1985-
Windows 2.0
-Release at November 1987 -> March 1989-

Windows 3.0
-Release at May 1990-
Windos 3.0
-Release at March 1992-

Windows 3.11NT
-Release at July 1993-

Windows 95
-Release at August 1995-

Windows 98
-Release at June 1998-

Windows 2000
-Release at February 2000-

Windows Millennium Edition (ME)
-Release at September 2000-

Windows XP
-Release at October 2001-

Windows Vista
-Release at November 2006-

Windows 7
-Release at October 2009-

...kita blh lihat, microsoft selalu update die punya produkkn... coz zaman pn dh semakin canggih, so developer diorg msti bertungkus lumus nk mengupgrade windows supaya produk diorg dpt sambutan. mana xkaya owner die klu hmpir seluruh dunia manusia yg guna microsoft windows.

13 January 2010

Tip Untuk Melajukan Surfing Menggunakan Firefox

jum try this. laju la jgk lepas wat bnde alah nie... korang try ler...


kelajuan boleh mencecah 5 kali bila surfing dan telah terbukti…
1. Buka firefox anda, dantaip kat address tu —-> about:config
2. Right click kat mana2 pastu select New -> Integer …… dan paste skrip berikut ———–> nglayout.initialpaint.delay ………….. pastu set 300

kalau tidak berpuas hati dgn 300.. boleh disetkan kepada —–> 0
kalau masih tidak suka dgn kelajuannya… cuba yg ini pula, type skali lagi —-> about:config
1. tengok config tu dan scroll down sampai jumpa skrip tersebut
network.http.pipelining
network.http.proxy.pipelining
network.http.pipelining.
maxrequests
2. double click kat situ utk tukar false tu kepada true, contohnya -
network.http.pipelining - true
network.http.proxy.pipelining - true
network.http.pipelining.
maxrequests - 30 (sekali request 30 mai)
3. pastu type skali lg —–> about:config dan select New -> Integer dan paste skrip tersebut —>
nglayout.initialpaint.delay
set kepada 0

dan kita restart firefox (tutup dan buka semula)
kita boleh test… sepatutnya akan melajukan 2 hingga 3 kali lebih laju daripada biasa.. Selamat Mencuba……

12 January 2010

Budi bahasa budaya kita

Korng jgn nyanyi la bila nmpk logo nie...hehehe. bkn pe, nk dijadikan cite,
Lps mkn kt kantin skolah, Cinta pegi pejabat pos, ada something nk diposkan, pastu alang2 lalu depan shell, trus isi minyak. Tringin lak nk minum twister, cari punya cari so Cinta beli la air twister, chocolate NIPS n JACOB's (bekpes 4 2morrow). terpaska ikut queue nk byr, n then Cinta terdengar cashier n sorg pmpuan. Suara cashier 2 agak tinggi n mengada2.

gadis: "kak, gula2 ntok org batuk ada x?" (gadis 2 mybe org luar ganu, coz ckp luar.)
cashier: "nk ubt batuk g klinik r, nie shell bkn klinik" (nada yg mengada2)
gadis td senyap xckp pe2, mybe ,malu ngn 2 3 org yg tgh berbaris nk byr kt kaunter 2.

mybe la, gadis 2 xpandai nk sebut Strepsils, sbb 2 die ckp "gula2 ntok org batuk". kesian gadis 2, xpasal2 malu.
Si cashier yg berlagak sgt 2 pn 1, xpndai nk layan customer. kt dinding blakang die bkn main besar lagi logo Budi Bahasa Budaya Kita. hbs 2 die yg wat xreti bahasa apesal. Cinta pntang r org cm nie. lps bdk pompuan 2 blah, die duk gelak2 ngn mmbr die kt tepi 2, kurang ajar tul la. Dah la 2, time kira brg Cinta lak, tersalah kira, ada ke patut beli air twister, chocolate NIPS ngn jacobs sume skali rm16. sape xterkejut, cinta tnya die pesal mahal sgt, then die pn "eh, silap2..kihkihkih"(nada yg gedik). Cinta bls balik kt die, "Len kali keje 2 molek skit" (dgn muka yg tersenyum tnda memerli). muka die brubah, cm xpuas hati jer ngn Cinta. Cinta xpeduli. mmg die patut kene cm 2 pn.

kepada korang sume yg berkeja @ dimana saja korang brada, hormat la sesama kita, xkira la die 2 kecik ke....besar ke...tua ke...muda ke... Jgn la sesekali wat xreti bahasa cm 2, skali org xsuka kita @ organisasi kite, smpai bila2 org akan xsuka kita@ organisasi kita.

kata 1 Malaysia so di mana perpaduan 2???????

11 January 2010

TahNiah - AJL ke-24

Anugerah Juara Lagu
Sape yg xtau psl nie? every year mesti ada anugerah yg berprestige ni. Anugerah yang menggabungkan kayra2 yg indah, yang di dendangkan oleh artis2 tanah air kita. Dan 1 karya yang akan menjulang sebagai Anugerah Juara Lagu. Dh 24 kali anugerah ini di raikan, dan sume karya2 yg dipertandingkan sgt2 hebat dan menguji kearifan para juri.

Senarai Juara lagu dari 1986 - 2008
*klik gmbr ntok tumbesaran
So semalam 10/01/2010, berlangsung la anugerah ini buat kali ke 24. Sebanyak 13 lagu yang bertanding, lagu dan artis yg membuat persembahan mlm td bkn calang2 artis. Tp kebykkan artis dtg dari realiti tv. nak wat cm ner kan dh rezeki.

Pemenang Anugerah Juara Lagu ke 24

Juara Lagu ke 24
Aizat - Pergi
Comment: Mmg dh jangka dari awl lagi, n mmg patut lagu nie menang.. congrate 2 aizat.

Naib Juara Lagu
Yuna - Dan Sebenarnya
Comment: xsangka bakal peguam blh merangkul naib juara, lagu yg tenang n slh 1 lagu feberet Cinta. to my frend kak awin n fazie: lagu 'cakap' pn blh menang..hahaha

Tempat ke tiga
Faizal Tahir - Bencinta
Comment: persembahan yg mantap, walaupun xberapa sihat sepenuhnya, FT blh menyampaikan lagu dgn penuh bersemangat.

Vocal Terbaik
Black - Aku Rindu Sayang Kamu
Comment: Mmg dh ajak dari awl, die patut dpt anuregah nie, suara yg unik, jarang artis lelaki blh mencapai vocal peserti black.

Tahniah Sekali lagi ntok sume pemenang. yg tak menang jgn putus asa, at least u all dpt masuk final.

10 January 2010

Bilo Nok nikoh??


Seram je Cinta dgr tajuk n3 kali nie.. tajuk mmg xleh blah r...
nk di jadikan cite...pagi td smpai skolah, cinta n beberape cikgu sini, p bekpes kt kantin.
ada la 2 3 org cikgu laki, diorg sume dh kawin dh.
ada la cikgu org 2 tnya cinta.. dlm loghat kelate ngn ganu..hrp2 korg paham la yer...

C: "umie, umie dok nikoh lagi ko?"
Cinta:
(tersedak) "hah?? cikgu tnye saye ke?"
C: "yolo la..."

Cinta: "uish cikgu, lambt agi nok nikoh pong. mude agi nih"

C: "mudo2 nih la nok nikohnyo, kekgi klu tuo nok nikoh wak gaponyo"

Cinta: "lening nk nikoh kene gune duit, dok dang nk kumpul lg, bkpe yg cikgu tnye? ade calon ker"

C: "xdok, sajo jah cikgu tnyo. pitih blh carik kot mne2 pn."

Cinta: "xper r cikgu, kekgi klu sye nk nikoh, sy hntr r kad jmputan"

Cinta nie ngn malunye smbung mkn, mn xmalunye, sume cikgu lam kantin duk sengeh2, mujur la xrmai yg ader. klu x, mmg merah giler r muka cinta. ada ke patut tetiba cikgu 2 tnya cm gitu... org zaman skrg nie, pantang tgk anak dara skit, trus tnya bila nk nikah. diorg ingt senang ker nk nikah2 nie, mmg la..nikah senang, tp nk menjalani zaman selepas nikah 2 yg mencabar skit, diorg xper la, diorg kawin dulu zaman2 ekonomi xcm skrg... senang la ckp...

tp pe2 pn, mmg ada niat nk nikah, klu ada rezeki next year..insyaallah

07 January 2010

"Cikgu, sy dulu....sy dulu..."

Fuhhhh....semggu nie Cinta bz ngn format ebook bdk2 nie... mujur la 24 biji jer...klu 200biji, mati la Cinta. 24 biji, bermakna 24 karenah kene layan... klu diorg nie adik2 Cinta dh lama kene pelempang... sabar Cinta...sabar....anak org 2.... xpsl2 Cinta masuk paper muka depan plk kn.

"Cikgu...sy dulu...sy dulu...."
Masing2 nk sruh Cinta format ebook diorg. Cinta terpaksa ikut queue. n terpaksa kunci pintu lab, serabut nk layan bebudak nie... nie la antara ebook yg Cinta nk format...

Sesambil tu Cinta berpesbok n berbelog...mn leh lari dari belog Cinta.
fening Cinta nk layan bdk2... Dlm pesbok plk rakan seperjuangan Cinta pn ada berkongsi status yg giler2 psl skolah diorg...hilang skit rse tension.


kepada yg terpaksa melayan karenah bdk2...harap sumenya hadapi dgn tabah...dan kawal perasaan marah kamu semua... diorg bdk bru nk belajar, kita xblh nk mrh2 diorg...
tp kite perlu tegas, jgn smpai diorg naik atas kepala kita.

::U Follow Me, I Follow u Back::

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails