28 February 2010

Kerana pelampung, diri dihanyutkan...

hari jumaat bru nie perancangan last minit, mak sdara ajak pegi mandi air terjun, pe lg, cinta setuju jer.. bncg ngn ma nk bwk per..buatla apa yg sempat coz mak sdara col kul 11, ckp nk g lps smbahyang jumaat. cinta ngn ma wat laksa jer...semangat nk mandi air terjun mmg membara, mana taknya dh dekat setahun x pergi berkelah cm nie... mak sdara ajak pegi air terjun belukar bukit (org ganu pggl betong) kt kuala berang, dekat la ngn sekayu, kitrng xnk  sekayu coz xder tmpat best nk mandi, penuh ngn batu, ssh nak mandi, kt belukar bukit best.

nak dijadikan cite, lps mkn kitorg sume trus bertukar menjadi dugong n duyung..hehehe. pak sdara siap bwk pelampung lg sbb ada kawasan kt situ air dalam. sepupu cinta sorg nie berebut nk pelampung ngn adik die, last2 die yg dpt tp die dihanyutkan air.... semakin lama, semakin jauh, mula2 tu mmg berdebar gak, tp ayh die ckp xper, dh ada pelampung, ayh die ngn ayh cinta dh tggu nk selamt kan die, sbb air semakin dalam. die malu gak sbb rmai dak2 laki bujang yg ada kt situ masa 2, diorg just tgkjer, xleh wat pe2 sbb tkt nk pegi tgh2 2, sape xtkt air dalam. die dh mula cemas + malu.. meh korang tgk muka die..cinta sempat snap pic die.

tgk 2...die dh ada di tgh2 lautan dalam..hahaha, bdk laki 2 tgk jer...
cinta dh hbs close up dh ni...

korang nampak tak sebelah kiri ada org tgh berenang, mula2 ingt die nk g selamatkan sepupu cinta 2 la..
tp haram...die pegi seberang sana. ingatkan leh la jd romeo..hehehe

akhirnya..lebih kurang 20min dihanyutkan air, ayah die selamatkan die, bwk ke tepi, korang perasan tak air yg kt tepi pasir nie ngn kt sepupu n pak sdara cinta 2, berbeza warnakan? kt situ dalam,
tgk muka die pucat lesi..sape xtakut kn...
pelampung 2 dpt kt ayh cinta..aduuhhhh...cm bdk2 3tahun la ayh cinta nie,
tgk 2..kalah bdk2. die duk atas pelampung pastu kayuh ngn tgn die..ayah sape la2...kihkihkih
dh la ayh oi..jgn la wat cm 2 lg..senak perut duk ketawakan ayh...


pasangan yg xpernah nk berenggang...berkepit jer...hehehe,
sape lagi, ma ngn ayh cinta la..

antara yg ada...yg dihanyutkan air 2 yg baju hitam duk tgh2,


best rehatkan minda nie, penat bekerja seminggu kn, time nie la nk release tension.
luangkan masa anda utk manjakan diri anda ngn merehatkan diri... lupakan segala kegusaran yg ada..
cipta 1 kenangan, pasti ia akan mendatangkan 1001 pengalaman.
so, kpd kawan2 sume.. jgn terlalu focus pada kerja, krn ia akan mendatangkan 1001 ke-tension-an
hehehehe...bawa2 la bercuti, xleh bercuti juah2, bercutila di negeri sendiri...

25 February 2010

Wonder Girls junior

cute tul bdk2 nie.....
cinta gelak sorg2 klu tgk video nie.

Tahukah anda apa itu Maulidur Rasul?


SALAM MAULIDUR RASUL
"Memantap Ukhuwah Memperkasa Ummah"

banner 2 cinta wat jap td, kononnya nk masukkan dlm website skolah cinta,.hehehe
ambik masuk sini dulu...

sedikit coretan tentang Maulidur rasul:

Maulidur Rasul (dalam bahasa Arab bermaksud kelahiran Rasul) adalah hari bersejarah keputeraan Nabi Muhammd. Hari ini jatuh pada hari ke-12 bulan Rabiul Awal sempena kelahiran Nabi yang jatuh pada pada hari Khamis 12 Rabiul Awal Tahun Gajah bersamaan dengan 23 April 571. Baginda adalah nabi terakhir yang diutus oleh Allah Subhanahu Wataala. Tapak kelahiran baginda pula kini mempunyai satu bangunan kecil yang dikenali sebagai Maulid Nabi.

Setiap tahun pada hari itu, umat Islam di seluruh dunia akan mengadakan majlis memperingati keputeraan Nabi Muhammad s.a.w dengan mengadakan beberapa acara seperti perarakan, ceramah dan sebagainya. Banyak kelebihan dan keistimewaan yang akan dikurniakan oleh Allah Subhanahu Wataala kepada mereka yang dapat mengadakan atau menghadiri majlis Maulidur Rasul.

Kita dapat lihat betapa besarnya kelebihan orang yang memuliakan majlis keputeraan Nabi Muhammad Sallallahu Alaihi Wasallam, kerana bila berniat sahaja hendak mengadakan Maulud Nabi, sudah pun dikira mendapat pahala dan dimuliakan. Sememangnya bernazar untuk melakukan sesuatu yang baik merupakan doa dan dikira amal salih.

Jelas kepada kita bahawa pembalasan Allah Subhanahu Wataala terhadap kebaikan begitu cepat sehinggakan terdetik sahaja di hati hendak berbuat kebaikan, sudah Allah Subhanahu Wataala akan memberi pembalasan yang tiada ternilai. Seseorang yang beriman, kuat bersandar kepada Allah, ketika di dalam kesusahan dia tetap tenang dan hatinya hanya mengadu kepada Allah dan mengharapkan pertolongan dan kasih sayang Allah Subhanahu Wataala.

Keberkatan mengadakan Majlis Maulud itu bukan sahaja didapati oleh orang yang mengadakan majlis itu, tetapi seluruh ahli rumah atau orang yang tinggal di tempat itu turut mendapat keberkatannya.

kredit by wikipedia.

24 February 2010

ada task baru la plk....

salam kawan2 sume...
ramai yg update blog, suka cinta singgah kt belog korang...
update lagi...walaupun cinta kureng update...hehehe
bkn pe, skrg cinta ada 3tugasan besar kene handle kt sekolah nie.
1. of coz ngn ebook bdk2 nie..yg nie bkn main pening lg.
2. tolong pembantu tadbir, uruskan pentadbiran sekolah
3. tugasan baru, kene wat n maintain website sekolah lak, mujur la website 2 senang.
klu korang rajin nk jengok website 2 sila2kan la
tp still under development lg..content pn kureng,
honestly cinta kureng berminat ngn website 2..hehhe, sbb template xlawa n very simple.
sbnrnya guru besar cinta yg 1st develop website 2. ala, lebih kurang blog gak.
xper, 6t cinta buat kasi lawa erk..korang tggu.
klu dh release cinta announce kan kt sini..

22 February 2010

Kedekut punya doktor....

 
deman...demam..demam....
musim demam ker nie skrg nie erk...
mn taknya, xpsl semalam cinta di serang demam...
pe lagi pegi klinik la, mintk MC, doc just bagi 1hari jer
kedekut tul la, at least bg la 2 hari, dh la skt kepala plk 2, cm ner nk drive pegi keje,
kmpg ngn tempat keje lebih kurang jauh jgk la..
nak tak nak kene la dtg keje hari nie, dtg keje pn bkn wat keje pn, just main facebook n jenjalan kat blog kawan2.. dh lama tggl blog nie, nk wat cm ner, kdang2 cinta bz ngn keje, xder masa nk update, insyaallah dalam semggu dua lagi, cinta akan selalu update belog..hehehe... (dlm perancangan nk beli brdband..huhuhu)

nk beli broadband, tp xtau yg mn ok...
kawan2 leh bg pendapat tak....
antara 
dengan
 
 yg mn lbh ok.
dari segi coverage, dua2 brdband ok kt tmpt cinta nie..
jgn plk ada yg gatal ckp ambik dua2, klu korang nk sponsor xper gak.
wakahkahakah....

17 February 2010

bidang terjun ker????

sekembalinya Cinta dari bercuti...kini cinta kembali bertugas.
xbest sgt la...sebelum ni cinta ditempatkan di makmal komputer, nama plk Cikgu IT, mesti la keen duk dlm lab kn, tp skrg dh xblh, cinta kene duk pejabat..jadi kerani bidang terjun..
xper la..nk wat cm ner kn..terpaksa...
at least cinta dpt pengalaman cm ner jg pembantu tadbir..hehehe
cinta tlg2 kerani skolah, sbb sekolah cinta xder PAR. bkn senang jadi pembantu tadbir kn.. byk keje kene buat, kene pantas, klu tak bertimbun2 keje tertanggung...
so, mulai sekrg, cinta agak bz la..cinta akan cuba curi masa ntok update belog kesayangan cinta nie erk...
kawan2 terus kan bersama cinta..hehehe
6t cinta jenjalan kt blog korang..jgn bmbg yer...
n klik pe yg patut...

11 February 2010

Gong Xi Fa Cai


Malaysia byk sgt perayaan.. datangnya silih berganti... masing2 merayakan perayaan mengikut agama dan adat mereka, meriah negara kita dgn perayaan2 cm nie...
dalam masa terdekat nie kita akan menyambut tahun baru cina..
di kesempatan ini, cinta nk ucapkan selamat menyambut tahun baru cinta kepada semua kaum cina di dunia.
especially Cinta nk wish kt housemate cinta... Wee Shin Yuen,
dan cikgu kt skolah Cinta... Tan Chiew Lan
 Mereka dh strt cuti dh...
housemate Cinta pn dh balik kmpg die kt sarawak..
tak lupa kpd rijan Cinta.. Mok Mek..hehe
bekas tuan rmh sewa kt KL dulu, uncle Tan..(tahun nie xleh angpau dr uncle..hehehe)
kepada blogger yg berbangsa cina, selamat tahun baru...
apa2 pn,..Semoga tahun harimau nie semangat akan terus membara..hehehe


Happy Chinese New Year

p/s: tahun nie leh angpau lg ke tak erk??? hehehehe.. yg bestnye dpt cuti..xyah keje..hehehe



Alamak dh lewat.... Kenapa jem nie???

Pagi nie agak terlewat skit Cinta ke sekolah, biasa la packing brg nk balik kmpung hari nie...2 yg lewat skit..
kua jer dari simpang rumah, jem giler jln, xpernah2 jem jln nie..heran bin ajaib tul...dlm kepala nie duk asyik ckp "ahhh....xcdent la nie.."
pjg lak 2 jem... klu xde pe2 dari rmh cinta ke sekolah dlm 5min jer. Di sbbkan jem, 20min bru smpai sekolah
dari jauh nmpak kelibat si baju putih + kuning.. ingtkan jkr nk baiki jln, rupa2nye pak polisi...aduh...
pe lg, cepat2 tarik seatbelt, biasa la pemandu malaysia nie, tarik seatbelt time jumpe polis jer, tkt melayang duit..hehehe. xtau la apa sbb pg2 buta die wat roadblock nie. menyusahkan org nk pegi keje jer..
smpai depan polis, wat2 senyum kambing...dlm hati bkn main lg...hehehe.
polis siap tnya lg.."nk g keje ker?" tringin jer nk menjawab... "xder la..nk g ke bulan".
cinta senyum n angguk n trus blah..dh lewat sgt nih... dh la wat roadblock betul2 simpang nk masuk sekolah cinta...sabar jer la.......seb baik polis hensem n muda.... (gatai tul)
ehsan dari pak cik google

8.00am bru smpai skolah..kebetulan guru besar nk pegi kantin, terserempak....waduh2...gelabah amat nih..tp dgn muka selamber...lalu tepi guru besar, "askum cikgu, nk g kantin ker?" wat ramah mesra..hahaha. sepatah jer guru besar jawab.."Lewat?". cinta senyum n blah...kihkihkih. kureng ajar punya pekeja kn...hehehe


p/s: jgn lewat2 pegi keje tau, 6t segalanye nk cepat..mula la ada hal yg timbul.... xpsl2 kene warning tatatertib lak....

09 February 2010

Harap-harap korang accept yer...

Cinta ada add pesbok beberapa org kawan2 blogger. 
hrp2 korg accept tau..
saje jer nk add, klu ada pe2 senang skit kn..


kepada yang dh accept thank...
n kpd sesape yg nk add cinta,
add la..insyaallah cinta accept korg...

Hari Kecergasan Diri

Last week Cinta ada bgtau korang, yg Cinta bz kn?? mmg bz sgt2, coz Cinta bz ngn hari kecergasan diri kt skolah Cinta nie, diorg nak adakan Larian Merentas Desa. Kebiasaan skolah kt terengganu nie mmg ada Larian Merentas Desa, Cinta ada borak2 ngn housemate Cinta, die ckp kt kmpung die xder larian2 cm nie, die sronok dpt skolah cm nie, ada mcm2 aktiviti.

Ok, Berbalik kpd topik,..hehe, Cinta dipertanggungjawabkan utk menyelaraskan bahagian Publisiti dan Pengadilan (Jaga Check Point). Bahagian Check Point ok jer, xder hal.. Bhagian Publisiti..aduh...aduh.. pening. Larian nie di adakan pd hr khamis 4/2/2010. Cikgu kt sini sruh Cinta buat Banner, Cinta setuju jer. yg Peningnye, larian hr khamis, hr selasa ptg dlm kul 4.30 bru bg kain rentang. gelabah Cinta dibuatnya. last minit bru bg kain, aahhh...Cinta conteng jer cm ner pn. Ni la hasilnye... Yg conteng bintang2 2 bkn Cinta punya idea k.. ada la insan yg 'terlalu' kreatif

Jum layan beberapa pic yg cinta smpat snap:-

kelam-kabut agi time nih..

ok..sume..dgr taklimat btul2...

warming up dulu...6t xpsl kaki ada inCdent lak..

Cikgu2 pn, join skali warming up..kecuali yg duduk2 2...biasa la pmpuan...hehehe

Check Point 1
kat sini la Cinta n Housemate Cinta jaga check point. Dah la panas giler.
rentung dibuatnye..nk berteduh bwh pokok pn, korg tgk sndiri la pokok cm ner....



PART 2

lari...lari....yg bertudung putih nie sbnrnya parent die xkasi berlari, maybe ada mslh kesihatan, tp die nangis2 nk join, cikgu2 xleh wat per, dh die yg nak sgt...berlari la die, kjp2 berlari..kjp2 berjln..

Yang nie bdk tahun 5 & 6 pmpuan. terpaksa lepas mengikut tahun, sbb murid skit, klu lepas skaligus, cpt hbs..hehehe...

sume dh selesai...kerja juri lak yg mengira markah setiap 'rumah'. kami mengira mgikut sistem rmh. ada rmh 
BIRU, MERAH, KUNING, HIJAU

lps berlari mkn lak...korg tgk sndiri la periok bsr mn? mau xbyk bdk2 ni mkn...ish..ish...

Time 2 enjoy...Chicken dance dulu sebelum mjlis penyampaian hadiah.

Ni anak2 murid Cinta..nakal yg amat..tp diorg sporting..
sayang kamu sume...

rmai anak2 murid Cinta yg menang..congrats

Nie la ke semua pelajar SK Lembah Jaya, Setiu. xrmai pn. coz dkt skolah nie ada lg skolah2 lain..sbb 2 skolah nie pelajar die kurang, but skolah pegang sekolah cemerlang daerah setiu...bangga jgk..kihkihkih



sekian saje la utk kali nie...
haaa...korang nk tau rumah mana yg menang??
rumah BIRU. tahniah.

me n my housemate...

07 February 2010

Hepi BesDay

Hepi Besday to my role model...!!!!!
sape role model Cinta???
xlain xbkn, my mum la...
hari nie besday ma cinta yang ke 47
Cinta doakan semoga ma cinta dipanjangkan umur dan dimurahkan rezeki, dan juga semoga segala impian ma akan tercapai...kami anak2 ma, terlalu sayangkan ma...kami sentiasa berdoa utk kesejahteraan ma dan ayah.

Sempena besday ma tahun nie, Cinta n adik2 cinta termasuk ayah cinta beli hadiah tnda kenangan.. Alhamdulillah, tahun nie, rezeki cinta murah skit, so, cinta belikan ma hadiah lain skit...hehehehe. cinta kasi microwave je kt ma, cinta tau ma bz ngn biznes die, smpaikan xsempat nk masak @pun mkn, so klu ada mircowave nie, senang la die nak panaskan lauk kn...hehehehe.... adik cinta yg ke 3 belikan selendang n adik bongsu cinta yg darjah 5 tu belikan kerongsang. ayh lak bagi hadiah BESAR PUNYERRRR......kedai pengantin yg ma idamkan...adik cinta yg ke dua, xtau lg bagi apa, coz die duk jauh...:)
 
kasi tunjuk skit..hahahaha..
abaikan yg bersepah tu...biasa la mlm2 buta cm gini, rmh xnmpk ruang..hehehe
si baju merah 2 tgh mamai..bru bgn tito...huhuhuhu
ayah lak bru balik dari main badminton...sbb 2 la berseluar pendek, klu x, kain pelekat jer la die...
ma ckp sume 2 xpnting, yg penting, doa anak2 kpd ma n ayh...
tp semalam terserlah kegembiraan ma lps celebrate besday die, alaa...celebrate biase2 jer...

kepada sesapa yg celebrate besday die ari nie...
hepi besday dari Cinta & Couple...

03 February 2010

Mintak Perhatian....!!!!!!!!!!!!

PENGUMUMAN

THIS WEEK CINTA BZ SKIT, COZ SKOLAH CINTA MENGADAKAN LARIAN MERENTAS DESA, SO, CINTA TURUT BERTUNGKUS LUMUS NTOK MEMERIAHKAN LAGI ACARA 2..

BYK KEJE CINTA KENE BUAT...

CINTA XSEMPAT NAK UPDATE BELOG MGGU NIE.. HRP2 KORG SABAR MENUNGGU POSTING TERBARU DARI CINTA MGGU DEPAN K...

WALAUPUN CINTA XUPDATE,
KORANG SELALU LA SINGGAH BELOG NIE, N THEN KLIK APA YG PATUT...
HEHEHEHE
K BUBYE SUME.....

02 February 2010

pemenangnya adalah...????????

AKHIRNYA....selama seminggu cinta adakan contest nie, agak rmai yg mengunjung belog cinta ntok menjadi salah seorg pemenang contest tersebut, tp kita dh ada pemenangnya.
TAHNIAH buat pemenang
CONTEST LUCKY VIEWER
pemenangnya adalah---
 -
-
-
jeng---
-
-
-
jeng---
-
-
-
jeng---
-
-
-
-
-

tahniah kepada mira krn sempat capture 7587

tggu hadiahnye yer..hehehe
kepada sesapa yg xbersempatan, xper len kali cinta buat contest len lak erk...cinta mengucapkan ribuan terima kasih kepada sume rakan2 blogger yg selalu singgah belog nie, singgah 2, jgn singgah saje2,,klik la apa yg patut..hehehehe
ini bru percubaan pertama, klu korg sume bagi kerjasama, cinta akan buat contest baru..
ntok pengetahuan korang, cinta dh fikir 1 lagi contest yg menarik. tggu contest 2 dalam bulan 3..
NEW CONTEST COMING SOON...
hahahahaha...sabo yerk...

01 February 2010

CEPATTT....!!!!!!! ia semakin hampir....

Kawan-kawan...cepatttt......!!!!!!!
Contest Lucky Viewer
hitz counter dh nk smpai tahapnye....
sape yg bertuah???
rajin2 la singgah belog Cinta nie...

CEPATTTT...!!!!!!

7587

semakin hampir....

::U Follow Me, I Follow u Back::

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails