29 June 2010

Cam ner nak sebut erk???

selama korang duk klik sana...klik sini...korang tau x cm ner nk sebut Yahoo! dengan betul?
meh sini cinta kongsi skit....

korang bukak www.yahoo.com pastu korang klik kt tanda seru "!" die akan ada kua bunyi
2 la sebutannyer...huhuhu


yahoooo
-
-
-
yahoooo
-
-
-
yahooo
-
-
-

hehehhe..cam ner dh try??? kelalar kn.....

20 June 2010

Kamulah wira hidup kami...Hepi Father's Day, ayah

"SELAMAT HARI BAPA, AYAH..!"

Baru-baru ni kite telah meraikan Hari Ibu, kali nie kite menyambut Hari Bapa...mesti rmai yg menyambutnyakan... Cinta nk ucapkan selamat hari bapa kepada semua bapa di malaysia dan terutamanya, cinta nk ucapkan selamat hari bapa kepada ayahanda tercinta cinta iaitu MAT HANAPI MOHAMAD, semoga beliau sentiasa ceria, dipjgkan umur dan selalu berbahagia di samping keluarga tersayang...


kepada ayah, kak ucapkan berbanyak2 terima kasih, kerana membesarkan kami adik beradik dengan penuh ketabahan, segala pengorbananmu amat besar dan tidak terbalas, hanya kebahagiaan keluarga dpt menebus segalanya...maafkan kami jika kami ada salah dan silap terkasar bahasa...kami terlalu sayangkan ayh...kami sentiasa doakan ayah semoga ayah dipjgkan umur dan sentiasa bahagia disamping keluarga tersayang.....
we love you ayah....

Terengganu Bukan jaguh kampung

Walaupun kite tengah kehangatan melayan World Cup, kite xlupa yang negara kite pn tgh berjuang dalam sukan malaysia iaitu SUKMA XIII yang diadakan di Melaka Bandaraya Bersejarah. Terengganu membuktikan bahawa mereka bukan jaguh kampung,.. Setelah SUKMA melabuh tirainya semalam, terengganu sekali merangkul juara di Sukma 2010...tahniah buat pasukan terengganu...

*klik gambar utk tumbesaran

tahniah juga ntok atlet yang telah dinobatkan olahragawan dan olahragawati:
KARTHIK (kanan) bersama Kah Yan bangga menunjukkan piala yangditerima selepas dinobatkan sebagai Olahragawan dan Olahragawati Sukma XIII di Stadium Hang Jebat, Melaka semalam.
*ehsan dari Kosmo

 Cinta pn pening nk tgk yang nm satu...tgk World Cup sekejap..tgk SUKMA sekejap..
gilir2 bru adil..hehehe
pe2 pn, tahniah sekali lagi buat pasukan Terengganu...
"ganu memang hebak r"
"penyu senyung pulok"

16 June 2010

:.Kontest :> Kisah Cintaku.:



cinta terjumpe kontest nie, n membuatkan cinta tertarik dgn kontest tersebut, so pe lagi, jari jemari nie menari-nari duk mengarang cerita kisah cintaku...jum join kontest nie....jgn lupa penuhi syarat beliau, klu x, xlengkap r nanti...huhuhu
jom terokai cerita cinta Chocolate & Vanila

CINTA CHOCOLATE & VANILA

Vanila kenal chocolate masa form 4, time 2 chocolate satu sekolah ngn vanila, chocolate selalu kacau vanila, slalu usik vanila, pggl vanila ngn pggilan 'baby'. seriusly, time 2 vanila rimas n  xsuka sgt2 kt chocolate...n time tu jagak la  vanila wat jual mahal...hari-hari chocolate usik vanila, sampaikan  kawan-kawan vanila tahu yang chocolate macam sukakan kt vanila, tp vanila still wat jual mahal, bkn pe, time tu masih budak2, SPM pn belum lepas. After SPM tahun 2004 vanila ngn chocolate dh xjumpe, perasaan rindu mula datang,  tp nak buat cam manakan, zaman sekolah dh berlalu. 

Pada tahun 2007 vanila jumpe balik ngn chocolate, pertemuan ni xdirancang, kebetulan die ada dikampung vanila, chocolate berasal dari kemaman, so chocolate jarang datang sini.pada masa tu jugak chocolate luahkan perasaan, but vanila still wat jual mahal...hehehe, maybe lepas dari hari tu chocolate dh give up nak tggu vanila...kami terputus hubungan, dh xcontact langsung, tapi vanila still ingt kat chocolate...

Kisah kami xberakhir di situ, akhir tahun 2009 vanila hubungi chocolate balik, firstly memang takut nk contact, tapi tnpa keberanian mimpi xakan bermakna..hehe. setelah sekian lama vanila dan chocolate memendam perasaan akhirnya awl tahun 2010 i fall in love with him..wahhhh..dalam hati ada taman time tu....

Pada besday vanila 7.5.2010. chocolate melamar vanila dan dtg rmh ntok menyampaikan hasrat ntok jadikan vanila permaisuri hati chocolate... im so speechless time tu, tapi dalam hati memang dh terima chocolate seadanya... family terima lamaran chocolate, begitu juga dengan vanila..

 
Tanggal 12.6.2010 vanila selamat ditunangkan dengan chocolate.Walaupun kami terpaksa menempuh dugaan yang hebat... alhamdulillah...dengan berkat kesabaran dan kekuatan cinta kami, sekarang kami bahagia, vanila bersyukur padaNya. doakan semoga vanila dengan chocolate smpai ke jinjang pelamin... 


*Vanila percaya pada jodoh dan ketentuanNya, seberapa lama vanila xjumpe chocolate, tp Tuhan telah takdirkan yang vanila ini milik chocolate.
*Nak tahu knp kami dipanggil Chocolate dan Vanila? kerana vanila lebih cerah dari chocolate...jgn marah...hehehehe

Pertunangan Mr.Chocolate & Ms.Vanila Part III

PART III

part 3 nie cinta nk kongsikan gambar outdoor...sume kawan2 cinta ckp "ni majlis pertunangan ke, majlis nikah"? hehehe whatever la apa yg diorg nk ckp, jnji cinta ada kenangan di hari bahagia...hehehe.. mula2 nk shot kt pantai pandak, chendering. Kitrong g l;a kt sana, punya rmai org...isk..isk...isk... tgk2..dh ada 4pasang pengantin tgh shot..macam2 warna baju pengantin ada...mmg tempat 2 lawa..mmg sesuai ntok shot outdoor bg pengantin... cinta pn, ubah lokasi, just pegi kt benteng kat jeti pulau kapas...kebetulan cinta pegi sana, matahari nk terbenam, so langit pn, kemerah-merahan...lawa siot...adik aku pe lg...cpt2 shot....tkt hilang pemandanagan yg lawa 2...
jom layan outdoor with Mr.Chocolate & Ms.Vanila...

Tanda Kasih sayang Mr.Chocolate...terima kasih sayang..


vanila sentiasa akan berada disisi chocolate...

nk cite psl kapal nie..hbs baju Mr.Chocolate kene cat..
rupa2nya kapal nie bru lps di cat...mjur la xkene byk...

renungan di masa depan...


lum ready lg nie..aduhhh...


3 pic yg paling cinta suka...pemandangan yg lawa sgt2..


seiring sejalan....


"terima kasih krn sudi menjadikan ayg permaisuri hati abg..
ayg sayangkan abg..."
love u sooo much...

Tanda cinta kite...




nie lagi 1 pic yg lawa...xder edit2 tau...



renungan mu membuatkan hatiku bergetar...


ku sentiasa bersama mu...


selesai la sudah majlis pertunangan kami...doakan kami sentiasa bahagia dan semoga kami ke jinjang pelamin...amin....

* click gmdr ntok tumbesaran..

Pertunangan Mr.Chocolate & Ms.Vanila Part II

PART II

nie pulak part II, sedikit gmbr cinta n mr.chocolate. biasa la, hari bersejarah, kene la berposing lebih skit, biar penuh memory kamera adik aku nie..kebetulan die beli kamera baru, pe lagi, ni la masanya nk buli die...wakahkahlah... jum layan...

Singgah sana pertunangan Mr.Chocolate & Ms. Vanila
(sndiri bikin...huhuhu)

nie la buah hati Mr.Chocalate.. aku rindu sayang kamu...



 Posing di kamar Ms.Vanila


 Cak....posing ayu gitu...

 Keceriaan terserlah antara Chocolate dan Vanila...

 Tinggi amat Mr.Chocolate..huhuhu





amacam...ok x? kadang2 cinta angkat ekor gak nie...rase cm lawa jer cinta ari 2..hahahaha..perasan kn...sape lagi nk puji klu kite xpuji diri kite sendiri....

Pertunangan Mr.Chocolate & Ms.Vanila Part I

 PART 1

setelah sekian lama menyepikan diri...kini cinta kembali ngn semangat dan dunia yg baru....
12 JUN 2010,
cinta selamat menjayakan majlis pertunangan cinta dengan insan pilihan hati cinta... alhamdulillah..sume berjalan dengan lancar....walaupun pelbagai dugaan yg cinta hadapi...tp cinta dan chocolate hadapi dengan tenang... majlis berlangsung pada 3.00ptg..majlis yg serba sederhana dimeriahkan dengan kawan2, sedara mara... meriah sgt.. disini cinta nk ucapkan berbanyak2 terima kasih kepada sesiapa yg bersusah payah menjayakan majlis cinta ini, xkira la secara langsung atau xlangsung.. terutama family cinta...terima kasih sgt2...
jom layan sedikit sebanyak gmbr yg sempat cinta snap...






















ok...nie bru part 1...ada beberapa part lg..klu rajin, jom tgk n3 berikutnya...

::U Follow Me, I Follow u Back::

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails