29 September 2010

Hepi Besday My Viv


29 September 2010
Cukup 1tahun usia My viv.... xsangka dh 1tahun cinta bersama my viv.
Ni la Hasil titik peluh cinta, walaupun kecik, tp at least cinta telah mempunyai harta sendiri...hihihi...
Suka Duka cinta bersama My viv terlalu byk dlm masa 1tahun...
Alhamdulillah, My viv xada apa2 kecacatan lagi, cinta jaga die mcm nyawa cinta sendiri...
HEPI BESDAY MY VIV...!!!

20 September 2010

Suka Duka hari raya

SELAMAT HARI RAYA...

amacam ngn raya korang tahun nie? ok? atau KO? hehehe
hrp2 semua ok... cinta nk cite psl raya tahun nie..raya tahun nie ada yg suka ada yg duka... cinta cite yg suka dulu la erk..hehehe....yg sukanya...cinta dpt beraya ngn mr.chocolate...peewwiitttt... sape xsuka klu dpt beraya ngn org tersayang... 1st raya die dtg rmh cinta.. ikutkan plan cinta ikut die balik kemaman..tp ada masalah skit, terpaksa cancel...so, cinta n fmly g rumh die pada raya ke tiga, n cinta bermalam rmh die semalaman... raya ke 4 mr. chocolate ikut cinta balik rmh cinta, coz, ktrong nk pegi pejabat agama, nak uruskan pasal pernikahan kitrng... raya ke 5 pegi pejabat agama, ambik borang nikah n trus g klinik untuk buat ujian saringan HIV utk bakal pengantin, fasa 1 dh setle...tggu fasa lain plk..hehehe...

yang dukanya....
cinta terpaksa berpindah rmh... selama 23tahun cinta tggl rmh 2, tetiba terpaksa tgglkan rmh 2, sayu, sedey, nk tgglkan tempat cinta bermain...selama 4hari cinta n fmly mengankat barang..akhirnya, cinta tggl di rmh baru cinta... rmh baru ngn rmh lama xjauh, tp sedey sgt2 nk tgglkan rmh lama...tiap kali lalu depan rmh lama, nk menitis airmata... 1001 kenangan ada pada rmh tu, dengan sekelip masa ia musnah cm 2...nk wat cm ner, keadaan memaksa... kepada kawan2 yang mengenali cinta, kini cinta dh berpindah ke rmh baru, sape2 nk alamat rmh bru msg cinta dlm FB k...

Gambar rmh lama n rmh baru akan muncul..hrp bersabar yer....

07 September 2010

Salam Lebaran

Ramadhan semakin meninggalkan kita.... kini syawal datang menyeru kita...
terasa sedih utk meninggalkan bulan yang mulia ini, tp masa datang dan pergi jika tiba masanya...
syawal menghampiri, kini, orang ramai berpusu-pusu menyediakan dan membuat persiapan utk menyambut kedatangannya.... setiap pasaraya, mesti bersesak2...apatah lagi di jalan raya..berkilometer jem...
mggu nie mggu hangat membeli belah...dan juga mggu nie,...org dh start cuti pulang ke kampung...
cinta gak yg sedih...kene keje smpai hr khamis nie, so, hbs kje hr khamis nie bru leh blik kmpg, kmpg cinta xder la juah sgt, dlm sejam lebih smpai r rmh..tp dlm keadaan sesak mcm nie, mesti dlm 2jam bru smpai kmpg....
nasihat cinta kepada kawan2 yang nk pulang ke kampung, drive elok2... jgn rushing... ingat fmly kt kmpg, walaupun lmbt sampai, tp kite sampai dengan selamat...
 
di kesempatan ini, cinta ingin mengucapkan 
SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI MAAF ZAHIR DAN BATIN
jika sepjg cinta berblog ini, ada yang menyinggung perasaan kawan2 semua, cinta mohon maaf,
kepada keluarga, cinta menyusun 10 jari, memohon maaf...
kepada insan yang cinta sayangi, MR. CHOCOLATE... vanila minta maaf jika vanila ada terkasar bicara di sepjg perhubungan kita... buang yang keroh ambil yg jernih...vanila mau raya sama chocolate...:) 0-0 k...

02 September 2010

Kisah Sabahat

ehsan dari pak cik google

Ini sebuah kisah tentang 2 orang sahabat karib yang sedang berjalan melintasi gurun pasir.
Ditengah perjalanan, mereka bertengkar, dan salah seorang menampar temannya.
Orang yang kena
Tampar, merasa skit hati, tapi dengan tanpa berkata-kata, dia menulis di atas pasir:

HARI INI, SAHABAT TERBAIKKU MENAMPAR PIPIKU.

Mereka terus berjalan, sampai menemukan sebuah oasis, dimana mereka memutuskan untuk mandi.
Orang yang pipinya kena tampar dan terluka hatinya, mencuba berenang namun nyaris tenggelam, dan berhasil diselamatkan oleh sahabatnya. Ketika dia mulai siuman dan rasa takut sudah hilang
Dia menulis di sebuah batu

HARI INI, SAHABAT TERBAIKKU MENYELAMATKAN NYAWAKU.

Orang yang menolong dan menampar sahabatnya bertanya, “kenapa setelah saya melukai hatimu, kau
Menulisnya di atas pasir, dan sekarang kamu menulis di batu?”
Temannya sambil tersenyum menjawab. “ ketika seorang sahabat melukai kita, kita harus menulisnya di
atas pasir agar angin maaf datang berhembus dan menghapuskan tulisan tersebut.
Dan bila sesuatu yang luar biasa terjadi, kita harus memahatnya di atas batu hati kita,
agar tidak akan hilang tertiup angin .”
Dalam hidup ini sering timbul perbezaan  pendapat dan konflik kerana sudut pandang yang berbeza.
Justeru itu, cubalah ntuk saling memaafkan dan lupakan masalah lalu. Belajarlah menulis di atas
pasir

::U Follow Me, I Follow u Back::

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails