30 November 2010

Miss you too

Hari Ahad Yang baru-baru ni..
CInta menerima 1sms dari sepupu cinta..

"Kak, mung g doh ke keje?"

"Aku keje doh la, kang hari ni hari ahad, bakpe"

"Piya ey...sebut sokmo name mung..
kejap-kejap, "ma, piya nok tgk tat mie..(dengan ckp pelat)"
kejap-kejap, "ma, piya nok tgk tat mie..(dengan ckp pelat)""

"olololo....xper, kekgi mung bwk piya rmh aku, tido ngn aku xper.
hari khamis nie aku balik kmpung"

tetiba aku termenung sejenak, knp piya beria-ia nk tgk aku? sedangkan sebelum nie, klu die nk dtg rmh cinta, mesti die ckp, "nok g rmh tat wawa (dengan ckp  pelat)" wawa, adik bongsu cinta.
mungkin die pn rindu, die dh lama xdtg rmh cinta...

ini la piya..berumur 2tahun,.nie time die xder mood nk bergmbr, klu x, pose hbs la...

29 November 2010

Kejohanan Futsal Dan kebodohan seseorang

26.11.2010 Cinta menghadiri 1 mjls penyampaian hadiah Kejohanan Futsal Piala YAB Menteri Besar Tertutup bagi Puteri Umno Bukit Payong yang di buat kt Marang Village Resort & Spa.. Tahniah kepada para pemenang, Walaupun team Bukit Payong (Pengurus My mum ^_^) mendapat tempat ke-2, tp tahniah kpd mereka, mereka dh buat yg terbaik..

 antara pemain-pemainnya...cun melecun kn...

eksyen je nie...

Selepas penyampaian hadiah, cinta round2 bandar KT, pastu g lepak2 kt Pulau Warisan.. cantik sgt2...

tp sayang, dlm kecantikan dan keindahan yang ada, ada jgk, hamba2 Allah yang bersikap kurang ajar, biasa la klu lelaki jumpe pompuan, pe lagi.. piiweet sana...piiweet sini...awk sana...awk sini... xde adat langsung, lgsg xhormat org... kesnye cm nie... cinta n bdk2 nie duk lepak kt jmbatan gantung kt pulau warisan tu, ada la suara2 bdk kurang ajar tu usik2 kitrng, dh berbulu telinga kitrng..kitrng wat bodo jer, pastu, tetiba gelang yg cinta jatuh, pe lagi automatik cinta n the geng trun mencarinya..dh la gelap... bdk2 sewel kt atas still usik la.. pggl ktrng ngn nama2 yg mengarut..esoh. minoh, lela.. bodoh tul la manusia zaman skrg...xtau malu langsg. lps jumpe gelang cinta, ktrng trus balik... tgh2 jln, atas salah sorg bdk laki kt atas, ludah air liur, kotor betul la diorang nie...mujur xkene ktrng..

kepada bdk2 lelaki zaman skrg, korang selalu wat cm tu kt bdk2 pmpuan, korang bygkan adik2 korang kene cm tu kt bdk2 laki, apa perasaan korang, bdk laki skrg nie langsung xmatang. xde adat. xhormat org. klu seusia cinta nie pn diorg xhormat, cm ner nk hormat org tua.

kalaulah salah sorg terjumpe n terbaca belog cinta nie, cinta mintak maaf, kerana perangai korang la, cinta kua kan crite nie.biar korang sedar skit.

25 November 2010

Undangan Ratu Sehari

SALAM...


Setelah 6 bulan mengikat tali pertunangan, kini, Ms.Vanila & Mr.Chocolate akan disatukan..semoga penyatuan kami ini membawa keberkatan dan berbahagia hingga ke akhir hayat... Disini, Mr.Vanila Ingin mengundang kawan-kawan semua:-

Di jemput Kawan-kawan blogger n juga yang mengenali diri Mr.Vanila(Cinta), datang ke Majlis Perkahwinan Ms.Vanila & Mr.Chocolate Pada 11 Disember 2010 bertempat di Dewan Sivik Bukit Payong, 21400 Marang, Terengganu. Semoga kehadiran tuan/puan dapat memeriahkan lagi majlis berkenaan...








Orang jauh dikenang-kenang,
Hanya terkenang pada yang satu,
Mula berkenal kemudian bertunang,
Diatas pelamin sama bersatu

Ikan di laut asam di darat,
Dalam kuali bertemu jua,
Hati terpaut janji diikat,
Atas pelamin bertemu jua


08 November 2010

Lawatan Ilmu

4, 5 dan 6.11.2010, sekolah cinta telah mengadakan lawatan ilmu ke KL, 34org murid n 6org guru termasuk cinta... alhamdulillah program nie berjalan lancar walaupun ada sedikit salah faham antara kami, tp sume tu 1 pengalaman dan pengajaran... 1 tugasan yg besar cinta dan kawan2 guru yg lain tanggung iaitu menjaga anak org...bkn senang...klu anak kite sendiri xper...
meh cinta cerita sedikit sebayak pasal lawatan nie...

4 November 2010
ikutkan tentetif kami bertolak pukul 7pg, tp driver bas salah faham, die ingt bertolak mlm.. so, terpaksalah kami tggu, dlm 8.30pg bru la kami bertolak...sepanjang perjalanan, ada salah seorg bdk mabuk, muntah2... biasalah bdk2..Dlm jam5pm kami selamat samapi KL, tp nk cari hotel, aduhai..tuhan jer tahu, dh la jem, sabar je la...kul 7pm bru leh check in
pukul 8mlm, kami bertolak ke shah alam, nk g i-City. Jom layan gmbr kt i-City....









Kalau nak tgk byk lagi, tgk kt dlm FB..sume ada...

5 November 2010
kami bertolak ke KLCC, korang nk tahu kami bersarapan kt mana?tgk sini....
bestkn makan santai cm nie...mkn depan KLCC nie..hehhe. lepas mkn, kitorg masuk KLCC dlm 11.30 kitrg masuk Petrosains..mmg best..byk pengalaman yg tahu...cinta sendiri teruja..



xnak tahu ke knp gmbr nie leh jadi cm nie? sbnrnye...cinta tgh tggu rama-rama hinggap kt kepala cinta, bila die hinggap, cinta xsempat nk snap, die dh lari...sume nie iluminasi jer...canggih kn??




korang tahu knp student nie wat cm nie? ada something like pasir, bila kita tadah, die berkumpul kt tadahan kita 2..korang leh tgk warna hijau tu..tu la pasirnye


Dalam 2 1/2 jam kitrg timba pengalaman kt Petrosains...tiba masa nk g Aquaria KLCC..
duk Aquaria dlm 3jam...mmg seronok sgt2...mcm2 ikan leh tgk...teruja btl la...

keletihan bercampur kekenyangan...murid2 ditempatkan di bahagian menunggu

Cinta bru jer nk bergmbr ngn pemandangan kt belakang tu, tetiba ikan nie muncul tepi cinta..pe lagi bergmbr sakan la bdk2 nie.


ikan-ikan diberi makan..




memandangkan masa dh petang, kitrg pn nk bergerak balik...
mlm pegi shopping lak... hajat dihati nk beli brgan kawin, tp kegembiraan bertukar menjadi tangisan yg tnpa kesudahan...perselisihan faham antara ketua dan kami sume membangkitkan kemarahan yg luar biasa... sesetengah manusia nie ada yg tidak berfikiran profesional dan mementingkan diri sendiri. so kepada org yg membaca belog cinta nie...maaf yer..jgn mrh...

6 November 2010
kami bertolak ke Zoo Negara. tapi perasaan kami xsegembira sepertimana lawatan2 sebelum ni..
tp bagi memuaskan hati adik2ku, kami bawak jgk mereka ke Zoo...
  
Orang Utan nie berposing time kitrng nk ambk gmbr die.lucu la



ops..!! ape skodeng2 nie... adakah cinta dtg time musim mengawan? sbb kebanyakkan binatang kt sini sume berdua2an..





Dalam tgh hari kami bertolak balik....
7.30 mlm selamat smpai di perkarangan sekolah...

apa-apa pn...cinta nk ucap berbanyak2 terima kasih kepada sesiapa yg membantu secara langsung mahupn tidak langsung...pengalaman yg amat bermakna dlm diri cinta..TERIMA KASIH....

::U Follow Me, I Follow u Back::

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails