27 September 2011

Tempahan dibuka sekarang


..::SeDiA MeNeRiMa TeMpaHAn::..

Filling(Inti)
* Blueberry     * Peanut      * Coklat     * Kaya
* Strawberry   * Jem Buah-buahan(citarasa anda)

*Akan dimaklumkan jika kehabisan filling

Harga

Jenis Apam Polkadot
FILLING(Inti)
RM
Biasa
Tanpa filling
Ada filling
50Biji = RM18
50Biji = RM23
Berperisa (coklat, pandanstrawberry, pisang, apple dll)
Tanpa filling
Ada filling
50Biji = RM21
50Biji = RM26


Penghantaran

1) Pos laju
2) Delivery (by Hand)
3) Pick Up

jenis penghantaran pihak kami akan maklumkan setelah mendapat pengesahan dari anda

Cara Pembayaran
1) Pembelian 50 biji hendaklah membuat pembayaran PENUH
2) Pembelian 100 biji ke atas hendaklah membayar 50% deposit (nak bayar penuh apa salahnya..:))
     3) Pembayaran penuh hendaklah dilakukan 2 HARI SEBELUM tarikh tempahan siap.

LAIN-LAIN
1) Tempahan hendaklah dibuat 1 minggu sebelum tarikh tempahan (Lagi awal, lagi baik)
2) Sebarang pertukaran maklumat hendaklah diberitahu melalui SMS SAHAJA. 


KAMI JUGA MENERIMA TEMPAHAN:
* Hantaran Pertunangan & Perkahwinan
* Gift Door
* Sebarang Majlis seperti Birthday, Jamuan DLL
(Di packing oleh pihak kami) 


order from Myra first buyer...sori klu xsedap..nanti i kasi lagi yer...huhuhu


untuk tempahan atau pertanyaan sila hubungi:
017-3946498 (umie)
umiey_slamber87@yahoo.com

18 September 2011

PUDING ROTI BUTTERSCOTCH KAREMEL

baru-baru nie cinta teringin nk mkn puding karemel nk beli cm xcukup, lastly cinta godek2 tenet, tanya pak cik google terjumpe la satu resipi yang menarik minat cinta..cinta dh lupa webxite @ blog mana cinta terjah...byk sgt mencari..cuma ini cinta jatuh hati...
cinta mmg hantu puding karemel, cinta pn try la wat sendiri..sedap tau..huhu(puji diri sendiri) mrs.choclate pn ckp sedap.. kembang semangkuk i kene puji..kui3.. jom salin n try resipi nie...

PUDING ROTI BUTTERSCOTCH KAREMEL
BAHAN KAREMEL:
3 sudu besar gula*
3 sudu besar air*
*Panaskan gula sampai gula cair, tuangkan air dn kacau hingga gula yang berketul menjadi cair. Lepas tu  tuang dalam loyang.

BAHAN B:
Roti Butterscotch (carik-carikkan - di syorkan untuk adunan ini 1 @ 2 keping roti sahaja)
3/4 cawan susu cair
1/4 cawan susu pekat
2 biji telur (pukul dgn garfu dan tapiskan)
1 sudu teh esen vanila
1 sudu besar tepung kastad

CARA PENYEDIAAN:
1) Kisar ke semua bahan di atas hingga hancur.
2) Tapiskan untuk buang buih(Kalau ada buih, puding akan berlubang-lubang)
3) Tuang ke dalam loyang yang berisi Bahan Karemel tadi.
4) Kukus dalam 20-25minit(jangan kukus terlalu lama, puding akan jadi keras)
5) Bila dah sejuk, terbalikkan
SIAP untuk dihidangkan..sesetengah org suka makan bila kua dari peti ais, tp cinta suka makan time suam2..best tau...

selamat mencuba..:)



12 September 2011

EXAM...EXAM..EXAM....

PEPERIKSAAN???
UPSR?
PMR?
SPM?

Cam ne? dh bersedia ke belum...kepada adik2 yg menduduki UPSR esok dh strt exam... pesanan dari akak, jgn gelabah time jawab exam tau..baca n faham soklan tu elok2... FYI adik cinta pn akan menduduki UPSR esok..same2 la kite berdoa supaya adik2 kite dpt buat yg terbaik... DAN kepada pelajar tahun 6 di TERENGGANU, kekalkan prestasi anda semua dalam mempertahankan prestasi UPSR TERBAIK. setakat nie terengganu telah mempertahankan kedudukan terbaik 9 tahun berturut-turut dalam malaysia..SYABAS TERENGGANU. dan kite perlu berterima kasih kepada guru-guru yang tidak pernah kenal erti penat lelah merka dalam memberi tunjuk ajar kepada adik2 kite...

kepada adik2 UPSR, kt sini akak sertakan jadual kot2 la adik2 xingt..maklumla skrg nie serba canggih:

SELASA 13 September 2011
  • 08:15 pagi — 09:05 pagi – Bahasa Melayu Pemahaman
  • 09:45 pagi — 11:00 pagi – Bahasa Melayu Penulisan
  • 11:45 pagi — 12:25 tengah hari – Mathematics Kertas 2
RABU 14 September 2011
  • 08:15 pagi — 09:15 pagi – Mathematics Kertas 1
  • 09:55 pagi — 10:45 pagi – Bahasa Cina Pemahaman
  • 11:45 pagi — 01:00 petang = Bahasa Cina Penulisan
KHAMIS 15 September 2011
  • 08:15 pagi — 09:30 pagi – Science
  • 10:15 pagi — 11:05 pagi – Bahasa Inggeris Kertas 1
  • 11:45 pagi — 01:00 petang – Bahasa Inggeris Kertas 2
  • 02:30 petang— 04:00 petang – Ujian Aptitud Tahun Enam
Apa itu UJIAN APTITUD TAHUN ENAM????
Satu kertas ujian objektif aneka pilihan mengandungi 3 bahagian. iaitu Kemahiran Berfikir, Kemahiran Menyelesaikan Masalah dan Membuat Keputusan dan Minat, Kecenderungan dan Kesediaan.

TARIKH PEPERIKSAAN
UPSR = 13 SEPTEMBER 2011
PMR = 4 OKTOBER 2011
SPM = 14 NOVEMBER 2011
STPM = 21 NOVEMBER 2011



11 September 2011

"Saya ada 'KAKI' bru"..my princess viva


 Salam....
last week mood cinta mmg down giler nk tau knp? sbb tayar kete cinta wat hal..mklum la dh nk masuk 2tahun, xtukar2 tayar tu..dh la selalu jln jauh...hr sabtu bru nie mrs. chocolate nekad nk tukarkan tayar.. dia usya2 rim...die usya2 tayar... n last die pilih yg cm gmbr dibawah... lawa la jgk... cinta berterima kasih pd somi cinta tu..die sanggup lakukan pe saje demi isteri die tercayang..mekasih sayang...ppiiiwweeetttt....

  bermula lah episod baru pada my princess viva... comelkn...

berakhirlah sudah riwayat die...cian die...terima kasih la coz selama nie die lah yg bwk cinta ke hulu ke hilir...cedey...

tgk tu... mr.chocolate xhbs2 ngn tayar barunya...biasala mula2..mmg sayang...kihkih...siap warning lagi...
"yang..nanti bwk kete molek2 neh, jgn langgar lubang2"
"baiklah bang.."
ayat tu sentiasa diulang..smpaikan cinta nk pegi kerja pagi2 buta, die pesan lagi....

So, skrg my princess viva akan disolek oleh mr.chocolate..wait n see je la apa yg akan terjadi pada my princess..harap2 ia akan bertambah comel...:)

sekali lagi..terima kasih suamiku....




08 September 2011

Fabric Wash

Salam kawan2....:)
apa tu? ada yang tahu, dan ada yg xtau bende alah nie... bende ni adalah fabric wash keluaran Noor Arfa
fabric wash nie sesuai untuk kain sutera, batik dan fabric yg lembut2. Ia selamat digunakan dengan pembersihan terbaik. Tiada kesan sampingan pada tangan, pakaian dan alam sekitar.

Jimat duit, xyah hntr dobi..huhuhu..
Arfa Silk Care nie untuk cucian tangan je tau.
cara die: masukkan 10ml Arfa silk Care untuk 4 liter air. pastu basuh cam biasa, korang jgn la sental kuat sgt..xsayang kain ke..hehe. last, korang jemur TAPI, elekkan jemur baju ke pancaran matahari secara langsung tau...beli kain mahal2 nanti cepat rosak n warna pudar plk...

Harga dia mmg xmahal, RM10 je, anggaran 1botol boleh 50cucian...kalau sape2 nk beli leh la contact cinta yer..beli byk2 lagi untung...hehehe

ARFA SILK CARE
kandungan: 500ml
berat : 550gram
RM 10
Sila hubungi Cinta(Umie) : 017-3946498 / 013-3421612

05 September 2011

MyBro dh bertukar status...

Selamat Bertunang...!!!

2 syawal baru-baru nie my bro bertunang...tahniah... semoga cepat2 langsungkan yer...
majlis yg serba serdahana..semoga mendapat keberkatan dariNya
Semoga cepat2 ke jinjang pelamin ye...
SHAHRIL & AISHAH




gmbr kredit by fitri mokhtar...

::U Follow Me, I Follow u Back::

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails