19 November 2012

Antara Cinta & NisaShoppe..:)

Assalamualaikum...

Alhamdulillah, dalam kesibukan cinta dalam kerja, sempat cinta buat side income. Kepada yang dah tahu apa side income cinta, alhamdulillah, kepada yang belum tahu, cinta sekarang telah menjebakkab diri dalam bidang business. bisnes ni bukan dirancang, ia bermula dari suka-suka, jungkin sudah ditentukan rezeki, cinta menerima banyak tempahan dari rakan-rakan terutama rakan-rakan facebook. terima kasih kepada sesiapa yang telah menyokong cinta selama ini.

Kepada rakan-rakan blog yang nak tahu apa bisnes cinta. layari facebook cinta:



Sebenarnya cinta telah menjalankan bisnes Apam Ice Cream, Kek Lapis Indonesia, Produk Catalyst dan beberapa jenis kek dan produk lain. Cinta telah bekerjasama dengan kakak ipar cinta.

Di harap rakan-rakan dapat LIKE dan Follow NisaShoppe. Terima Kasih Dan teruskan menyokong NisaShoppe.


04 July 2012

Seminar Technology Update

Assalamualaikum....

Sekarang nie cinta jarang-jarang update blog, sebenarnye banyak cerita yang nk diceritakan tapi, masa nk menaip tu tak ada... maklumla, keje bertimbun-timbun. Semalam cinta ada menghadiri 1 seminar iaitu Seminar Technology Update. Sebut pasal technology, korang mesti fikir pasal komputer, henfon kan, mana taknye, gadget tu la yg balik maju update, lum sempat beli, dh kua yg lain... tp kali nie seminar nie menceritakan pasal PROJECTOR. kau ada????  dalam sedar tak sedar, kite lupa, projector juga memainkan peranan yang hebat dalam technology. Sekarang nie majority tempat ada projector kan, malahan kedai2 mamak pun ada, bukan 1, kadang-kadang 2 3 biji 1 kedai. Projector pn sekarang nie semakin update, semakin canggih. Seminar yg cinta hadiri nie menceritakan macam mana nak handle projector, macammana nk solve problem klu projector tu bermasalah dan macam2 lagi la, yang penting, cinta dapat tgk sendiri jenis2 projector yang mana lebih ok dan tak berapa ok...cinta juga dapat pengalaman macam mana nak cari projector yang terbaik. seronok sangat dapat pengetahuan nie. 

Sempat lagi posing walaupun take 5 min

kadang2 mengantuk tu tak leh nk pisahkan klu masuk hall time kursus...

Finally.. saya dapat. thanks kepada pihak penganjur
Terima Kasih kepasa Institut Pentadbiran Awam Negara (INTAN) kampus Wilayah Timur kerana menganjurkan seminar ini. Segala kemudahan yang di sediakan amat memuaskan. Terima Kasih juga kepada EZ Projector Sdn Bhd, BenQ Services & Marketing Sdn Bhd dan Crestron Asia Sdn Bhd kerana memberikan ceramah yang berilmu kepada semua peserta yang hadir. Seminar ini juga disertakan cabutan bertuah tau, antara hadiahnya 12biji Pendrive. 3 biji hamper, dan 3 biji camera digital BenQ. Walaupun tak dapat cabutan bertuah, tapi cinta hepi kerana dapt ilmu..

12 June 2012

Akad Nikah My Bro

Duduk mempelai atas pelamin
Bagai pinang dibelah dua
Sempurna sudah sunah muslimin
Dunia akhirat kekal bahagia.

Sempurna sudah sunah muslimin
Ijab kabul lafaz berayat
Semua doa kita mengamin
Semoga kekal keakhir hayat.

Alhamdulillah selesai semuanya...kini adik lelaki kesayangan keluarga dh selamat di ijab kabulkan dengan pasangannya.. semoga diorang berkekalan hingga ke akhir hayat. Dengan sekali lafaz, Siti Aisyah Bt Ramli kini sah menjadi isteri kepada Mohd Shahril Amri bin Mat Hanapi.... Sukanya.. dapt ahli baru dlm family...:)

Kami belum buat majlis untuk perkahwinan ini, plan majlis bersanding dan majlis bertandang selepas raya. Sekarang tengah prepare untuk majlis diorg la... dah tak lama, around 3month lagi nk raya...pejam celik...pejam celik je kan... Masa majlis akad nikah baru-baru nie, belah cinta ada buat sedikit hantaran untuk belah pmpuan, bkn pe, xkan g majlis tu lenggang-lenggang je kan..so, buat la hantaran manisan skit... Dah la prepare last minit..buat lebih2 kurang je la... nanti majlis sanding nk hantran lagi..yg deconye si cinta la...aduhai, dh la kite nie xkreatif, di suruhnye hias menghias,..bantai je la... jom cuci mate ngn picture yg sempat di snap oleh kameramen yang tak bertauliah..hehe(a.k.a Mr.Chocolate). Ssh jgk klu kameramen kawen, xada org yg jd kameramen, terpaksa la hired kameramen yg tak bertauliah

 Nie gmbar masa diorg bertunang aritu...

Rombongan Cik Dah..kihkihkih
Edited by Pengantin lelaki a.k.a Shahril Amri


"Aku terima nikahnya Siti Aishah Bt Ramli dengan mas kahwin yang tersebut" SAH..SAH....
Doa dibaca mengiringi pengantin, semoga berkekalan
hingga ke akhir hayat


Pelamin indah di ilhamkan oleh pengantin perempuan a.k.a Siti Aishah

Cincin disarungkan tanda kau milikku...chewahhh
Amboi, bersinar2...

Mrs. Cinta ngn Mr. Chocolate mmg xlepaskan peluang nk bergambar dgn adik tersayang
Mmuuuaaahhhh.....:)



Kesengalan menyerlah...cian adik wawa, kene buli ngn abg n kakak ipar...kihkihkih
Apam Ice Cream menggantikan kek...skali skala ubah style... prepared by Me OKEY...
Sirih junjung pun prepared by Me..chewah



22 May 2012

AL-USTAZ THE BEST..!!!

Assalamualaikum...
Di pagi yang mulia ini, di bulan yang penuh keberkatan ini, cinta nk ucapkan selamat berpuasa kepada sesiapa yang berpuasa di bulan Rejab ini. Banyak pahala kalau kita berpuasa di bulan Rejab nie. Alhamdulillah kepada sesiapa yang memanfaatkan bulan Rejab ini dengan amalan berpuasa.

Hari ni cinta bukan nak berleter pasal puasa, cinta nak kongsi dengan kawan-kawan semua dengan 1 naskah buku nie, memang terbaik dari ladang la... buku tu berjudul al-ustaz. Buku ni amat berfaedah, macam-macam kita boleh tahu dalam buku ni. kene dengan trademark buku nie, ANDA MUSYKIL ISLAM MENJAWAB. first time cinta baca buku nie, hati cinta betul-betul dah jatuh cinta. cinta dapat buku nie dari kawan cinta, kidnap jap..hehehe. teringin pulak nak langgan buku macam nie.. banyak ilmu kite dapat dalam buku nie... ada pasal Hukum, Aqidah, Ibadat, Motivasi, Al-quran & As-Sunnah dan macam-macam lagi la... rugi klu siapa yang tak baca. Terbitan dari Telaga Biru. Syabas.

 "AL-USTAZ BERPEGANG PADA PRINSIP MEMANFAATKAN PERSAMAAN DAN BERLAPANG DADA TERHADAP SEBARANG PERBEZAAN PENDAPAT, KAEDAH SERTA HUJAH DARIPADA PELBAGAI ALIRAN DAN DISIPLIN ILMU PARA ILMUWAN ISLAM DENGAN MENGUTAMAKAN SEMANGAT UKHUWAH ISLAMIAH YANG TINGGI"

 


17 May 2012

SeLaMaT HaRi GuRu

Selamat Hari Guru 2012

Semua orang tau 16 Mei adalah hari guru. Di kesempatan ini cinta nk ucapkan selamat hari guru kepada semua guru yang pernah mengajar cinta dari sekolah rendah hingga sekarang... kepada guru-guru di Sekolah Kebangsaan Bukit Payong(1994-1999), Terima Kasih cikgu..jasa cikgu amat cinta hargai... Kepasa guru di Sekolah Menengah Kebangsaan Tun Telanai(2000-2002), Terima Kasih Cikgu, time nie cinta byk wat perangai, mana taknye, bdk baru meningkat dewasa..cuci tandas dh jd rutin rasenye..kihkihkih, tp cikgu tak pernah jemu mendidik kami... Kepada Guru Sekolah Menengah Teknik Wakaf Tembusu(2003-2004), Terima Kasih Cikgu, Di sini cinta banyak mengenali erti kehidupan sebab dapat duk hostel, berdikari. guru-guru di jurusan pengurusan perniagaan, cinta sayang cikgu semua.. walaupun kalian semua terlalu garang, tapi cinta suka belajar dari kalian semua. Kepada Lecturer Multimedia College Eastern 1st Bacth(2005-2007), Terima Kasih Cikgu, Walaupun time belajar tu cinta tak berapa bagi tumpuan, tapi kalian semua xmarah, kalian semua sabar...terima kasih.. Kepada Lecturer SPIKE (2008) Thanx a Lot... walaupun kite hanya 4bulan bersama, tapi ilmu dari kalian amat berguna hingga ke hari ini... terima kasih....

16 Mei 2012 = tempat kerja cinta Sekolah Kebangsaan Seri Kemaman, telah membuat sambutan hari guru peringkat sekolah. amat meriah. cinta salah seorang Ahli Kelab Guru & Kakitangan. Cinta bersyukur sangat2 dapat kerja kat sini, berada di kalangan pendidik2 negara. Di kesempatan ini cinta nk ucapkan Selamat Hari Guru kepada semua guru SK Seri Kemaman. Kesabaran dan ketabahan kalian semua amat cinta kagumi... tahniah CIKGU....
Tema majlis kali nie Merah + Hitam. cinta tak mengancam sgt, tp cikgu2 yg muda2 tu..mak ai...kalah nk masuk anugerah bintang popular. diorg nie bkn ape, maklum la ada anugerah baju paling glemor, 1bulan preparation untuk baju saje tau, kelasss ko....Kau Aderrrrrr????? tapi ape2 pn memang hepi sgt2.... terima kasih atas kerjasama kalian semua....:)




SELAMAT HARI GURU....
TERIMA KASIH CIKGU.

16 April 2012

TanDa Persahabatan Kami

Salam....
apa khabar.. dh lama sebenarnya cinta nk update blog nie, tp internet down hampir 2minggu, mujur la abang2 TM datang repair, nk harapkan cinta??? mmg tak la kan..hehe. nk tau apa ya best ttg post kali nie? baru2 nie cinta ada plan 1 mini reunion, xramai pn yg jumpe, 4org je..bkn senang nk jumpe geng2 nie...masing2 dh ada kerjaya masing2, excited giler nk jumpe diorg nie. 

Dalam berangan-angan nk jumpe tu, cinta ada 1 plan yg surprise la konon2nyer..nk tau ape surprisenye?
tadddaaaaaaa........

cinta kasi sorang 1 kuntum bunga ros. hajatnye nk bg bunga ros kuning, tp xder plak...so merah pn merah la, jnji itu tanda sayang cinta kt kawan-kawan cinta. Alang2 beli kt diorg, cinta beli la kt my mum jgk...suke die dpt bunga dari anak die...hehehe

Tanda Persahabatan kita...
simpan tau..jnji kite "simpan walaupun dh layu..."

 Edited By Fazilah

sempat lagi posing2... korg nie klu jupe mmg tak kering gusi la..mcm2 di bualkannye... maklum la mak2 dara bertemu dgn anak2 dara.. cinta hargai sgt2 kepada kawan2 yg dtg nie...walaupun kite xleh jupe ramai2, 4org nie pn dh cukup hepi...

len kali kite jumpe lagi erk...sayang korang sume....mmmuuuuaaaxxxxx

15 March 2012

Weeding Lagi

Pertama-tamanye, cinta nk ucapkan selamat pengantin baru kepada sepupu cinta. akhir tahun lepas, die punya adik bertunang, kali nie die plk yg kawen... kebetulan rumah pengantin pmpuan area kemaman, so cinta pn singgah ler... weeding nie die buat dua skali gus, bagus, jimat..zaman skarg nie, selagi blh jimat, kita jimat. kakak ngn adik nikah n sanding hr yg sama.


 ehemmm..ehemm...mak dara mana yg pegang sirih tu..hehehe. sirih n baju same color..aduhai, blh plk sedondong ngn baju..klu tau hantaran color oren, cinta pakai baju lain..hehe. kami terpaksa tunggu hampir setengah jam, sbb pengantin yg satu lagi lum siap..berpeluh kami duk tepi jalan tu...
 
 tu dia...adik kepada pengantin lelaki. terpaksa duduk sebab pulut semangat yang die bawak berat sgt... so ape lagi, sume letak la hntaran tu kt bawah. xlarat wei nk pegang n berdiri setengah jam.
 

pengantin berbaju merah tu kakak kepada isteri sepupu cinta. yang puple tu la sepupu cinta, sepupu cinta lelaki tau.. cinta xbyk snap pic diorg, sbb kiri kanan penuh ngn cameramen tambah plk perut cinta nie dh memanggil2 nasi.. pandang kiri, pandang kanan, terus tarik nenek cinta ajak makan...

Sekali lagi cinta nk ucapakn selamat pengantin baru kepada Safuan dan Isteri.
Semoga berkekalan hingga ke akhir hayat.

14 March 2012

Camping TimeZ

Setelah sekian lama xupdate blog, akhirnye cinta ada berblog juga hari nie, bkn pe, saje nk berkongsi pengalaman..pengalaman ape? meh sini nk cerita-ceritu... hr jumaat baru-baru ni cinta n mr.chocolate n the gengz plan pegi camping.. so, kami pilih Sungai Loh Dungun. bkn sungai Lui tau.... Kat mana? cinta pn first time pegi sana, jalan die ke pasir raja menuju ke cemerung. sedikit pedalaman la, line phone xder...cinta tunjuk skit view tempat nie...cantik sgt2...
cantikkan???? nampak je mcm semak,tp ramai yg datang nk mandi manda kt sini tau..
Apa yang best g camping kt sini? nama plk berkhemah, so mc2 bende yg kami buat.,.. masak sendiri, siapkan gadget sendiri, time mlm lak, nyalakan unggun api n main gitar..syok sgt2... jom layan gambar2 yg cinta sempat capture...


Gambar kiri: Mr. Chocolate bergambar ngn gengz die.. macam2 karenah.
Gambar kanan: ni je tukang masak, sedap ke tak, hadap je bdk2 nie...

























Gambar kiri atas: Mr. Chocolate bergitar..goreng je tu..

Gambar kanan atas: view khemah kitrng..sejuk tau time mlm2..

Gambar kiri bawah: persiapan nk balik, bersihkan tempat tu, jgn sepahkan..jaga alam skitar tau..

Gambar kanan bawah: bergambar ala-ala convoy gitu..hehe pmpuan xtermasuk ok..


 kenangan bersamamu...kihkihkih...di subuh hari...sejuk oi...

lepas nie planning kt tempat lain plk k...cinta suka camping2 nie...
thanx kpd semua..semua saling bantu membantu... u ol da best la...

03 March 2012

Lain tanya, Lain jawab

ehsan dari pak cik google

Baru-baru nie cinta kua cari lauk pauk ngn bonda n mak sdara. Kami singgah kt salah satu pasar kt marang. macam-macam kami beli, mklum la..kt sana murah2. Cinta teringin nk mkn ikan masin, so kami pn pilih la yg mana berkenan di hati... Dalam masa pilih tu, cinta ada la tanya berapa ringgit 1KG..so, sini ada perbualannya....

Cinta: "mok cik, hok nie sekilo wape riya" (Mak cik, yang nie 1Kg berapa?)
Mak Cik: "Rm5.00"
cinta bagi tau la kt bonda ngn mak sdara cinta..diorg pe lagi, terkejut la, awat yg murah sgt, so, ape lagi kami ambik la setengah kilo seorang. bila semua dh di timbang....
Cinta: "berape semua?"
Mak Cik: "Rm30.00"
Cinta: "HAH..!! 30? tige bukuh nie 30riya?" (Hah..!! 30? tiga bungkus nie rm30?)
Mak cik: "Hor" (ye..)
Mak sdara cinta: "doh, bkn rm7.50 sume?, kate sekilo rm5" (hbs tu bkn rm7.50 kesemuanya?,td ckp 1kg rm5)
Mak cik: "RM5 = suku kilo"
mak sdara cinta: "td ambe tnya sekilo wape riya, bkn suku kilo wape riya..doh dak pe lah, timbang, timbang dh, byr je la..." (Td sy tnya 1kg berapa, bkn suku kilo, hbs tu xper la, byr je la)

cinta tak kisah berapa hrga tu, tp sebagai penjual, kite kene bijak berkomunikasi ngn pelanggan, klu jd mcm nie, mesti lepas nie pelanggan dh tak dtg kt kedai kite... kepada penjual-penjual di luar sana, sila la letak tanya harga, jgn bg pelanggan kompius. sesetengah pelanggn segan nk bertnya hrga brg tersebut, so...fikir-fikirkan la, mcm mana kite nk tarik perhatian pelanggan.

21 February 2012

Ayam Masak Kicap Lada Hitam


ALOHA...!!
entry kali nie cinta lebihkan bab2 masak memasak plk, bkn pe, sementara tunggu mr. chocolate balik mkn, cinta snap2 la, kononnye nk wat koleksi je, tetiba terfikir plk nk kong si ngn kawan2 sume... tak salahkan?? cinta nie bkn la reti sgt masak memasak nie, org cakap, KALAU TAK CUBA TAK TAU. betul x? so, tak salah klu kita cuba, yang menjadi mengkritik setia ialah mr.chocolate la.. kritik bende yang baik xper, nanti blh dibaiki...betul tak.? ape nie yang cinta melalut, meh sini cinta kongsi 1 resepi.


Resepi nie cinta tgk dlm blog kegemaran cinta, Mat Gebu thanx ye mat gebu, sedap sgt, my hubby pn puji sedap....

Resepi : Ayam Masak Kicap Lada Hitam
Sumber : Mat Gebu

Bahan-bahan:
1/2 ekor ayam - potong ikut suka saiz yang korang nk. cuci kasi bersih n toskan.
2 biji bawang besar, hiris bulat dan leraikan
2 biji cili merah - belah 2 @ ketuk
2 biji kentang - hiris sederhana tebal dan rendam
3 ulas bawang putih - dititik
1/2 halia - hiris
1/3 cawan kicap manis
2 sudu besar sos lada hitam
1 batang kayu manis
1 kuntum bunga lawang
1/3 cawan air


Cara Penyediaan:
1. Gaul ayam dengan sedikit kunyit dan garam, perap 20minit dan goreng, tapi jangan sampai garing. kasi goreng embal2 saje. Angkat dan toskan. Kentang tadi ditoskan dan goreng hingga kuning keemasan dan toskan.

2. Tinggalkan sedikit minyak dalam kuali, tumis bawang putih, halis kayu manis dan bunga lawang hingga harum. Masukkan sos lada hitam dan ayam. Gaul rata. Tuang air dan masukkan kicap manis, kacau rata dan kecilkan api. Masak hingga pekat.

3. Tambah bawang besar, cili belah dan kentang, gaul rata. Masak hingga pekat atau berkuah. yang nie terpulang pada masing-masing. sedia untuk makan...

p/s: klu korang ada nampak serai dlm gambar tu, cinta saje je letak serai tu...kihkihkih

20 February 2012

Udang Masam Manis Berserai

Hari2 dah cinta masak, dah tak tau nk masak apa lagi, pegi pasar tgk ikan pn dh xlalu, hr nie makan udang la plk. Dalam kepala nie duk terfikir, xtau nk masak apa.. Sampai je rmh still xtau lagi nk masak apa, nk wat udang masak merah mcm dh biasa, olah la skit... jom tgk olahan dari cinta nie. menu yg biasa2 je, tp janji terangkat...



Resepi : Udang Masam Manis Berserai

Bahan-Bahan:
1/2 kilo Udang
5 biji bawang merah-kisar
3 biji bawang putih-kisar
2 batang serai
3 helai daun limau purut
2 sudu besar cili boh - klu nk pedas tambahkan lagi
1 sudu besar sos tiram
2 sudu besar sos tomato
1 sudu besar sos cili
1/2 cawan air asam jawa
sedikit gula melaka-jangan masuk berketul2, leraikan dia.
garam, gula dan perasa

Cara Penyediaan:
1. Panaskan minyak. Tumis bahan yang dikisar hingga naik bau. masukkan cili boh. masak hingga sedikit pekat.
2. Masukkan sos tiram, sos tomato, sos cili, gula melaka kacau hingga sekata.
3. Masukkan air asam jawa. Masak hingga mendidih. Kemudian, masukkan garam, perasa dan gula mengikut sesedap rasa anda. Bila semua dh sebati, masukkan serai, daun limau purut dan udang. Biarkan hingga masak tetapi jgn masak sangat, tkt udang tu over cook plk. kemudian blh la di hidangkan dengan nasi yang panas.

19 February 2012

Weekend Day with My Aquarium

 Salam...biasa klu weekend cinta dh biasa kemas2 rumah, n kadang2 membuta je..kihkihkih... tp weekend kali nie lain skit, dh lama cinta ngn mr.chocolate peram akuarium rumah kami, tiap2 hari ckup sekadar bg mkn, kecian plk diorg. masa mula2 ada akuarium, bkn main lagi, klu blh hari2 nk mengadap ikan, (ikan pn dh jemu tgk muka kitrg...), 

gambar kt atas nie gambar mula2 kami pelihara ikan, beli ikan guppy je, yang murah masa tu dalm akuarium tu ada dalm 20++ ekor ikan, ala ikan kecik2 jer dan xlupa ikan bandaran. korang xtau apa tu ikan bandaran? haaa...kt bawah nie ada sample ikan bandaran, ikan nie die makan lumut2 dlm akuarium tu, so, bersih la akuarium klu ada si ikan nie...rajin bebenor ikan tu kan....


tahun baru, akuarium pn kene upgrade jugak la... semalam, cinta ajak mr.chocolate pegi beli ikan baru, mr.chocolate sruh je cinta pilih nk mana satu. mr.chocolate nie nk kene, nantikan aku pilih ikan kelisa bru terlontang..hahaha. klu korang perasan, nampak tak asa ikan yang warna oren tu, cinta pilih ikan tu la...besar skit dari yg ada. satu lagi, nmpk kosong je akuarium cinta tu kn...bkn ape, ikan guppy cinta byk yg mati silapnya cinta salah plug, tertutup plug moto die...kecian cinta, hmpir 10 ekor ikan yg mati...sedih.....lagi satu, cinta dh buang batu yg warna warni tu, kasi clear skit. cantekkan....

Ni la hobi cinta ngn mr.chocolate, suka tgk ikan berenang2..bebas jer.....

08 February 2012

Kami Sama Tapi Tak Serupa

Kami sama tapi tak serupa...
sama dari segi perangai...nakal mcm cinta zaman kecik2 dulu
mmg tak serupa la sbb die kecik, cinta besar...
die yang cinta maksudkan ialah anak sepupu cinta nama die Nur Balqis Batrisya. orangnya manja tp nakal yang amat. kalau bab bergambar no 1.. ayat yg die slalu sebut kalau jumpe cinta "tat mie...tat mie..."(maknanye kak mie)


korang tgk la sendiri...sruh pakai tudung, die rembat yang mama die punya, sruh wat muncung die buat, tetiba tringt plk dulu cinta pernah wat posing cm tu, cari pnya cari keledah punya keledah, tup-tup jumpe gmbr nie...kelakar plk rase...hehehe....


11 January 2012

Kira Solat


Kira solat yang sudah anda lakukan:

Usia Sekarang = ______
Usia baligh = ________
Usia Sekarang - Usia Baligh = ______
Bezanya x 12 bulan = _______
Hasilnya x 30 hari = _______
Hasil akhir x 17 = ______
TOTAL = _____

CONTOH:

Usia Sekarang = 25 tahun
Usia baligh = 11tahun
Usia Sekarang - Usia Baligh = 14
Bezanya x 12 bulan = 168
Hasilnya x 30 hari = 5040
Hasil akhir x 17 = 85680
TOTAL = 85680



* TOTAL mewakili solat yang sudah anda lakukan sepajang anda hidup. PERSOALANNYA, adakah solat yang anda lakukan selama ini telah membentuk karektor anda? Jika YA, Syabas. jika TAK, tanyalah diri sendiri, barangkali ada yang tak kena dengan solat anda.

*sumber dari majalah NUR

08 January 2012

Tabung ku, Tabung mu jua

Salam... belum terlambat lagi untuk cinta ucap selamat tahun baru, semoga tahun baru lebih membara dari tahun yg sebelumnya, sebut tahun baru, mesti xlari dari AZAM... mesti azam korang bykkan, ada yang list agi, dari yang cinta tgk, azam yang paling hot, NAK KAWIN kan.kan.. bagus la tu, at least ada jgk azam kan, dari yang xada langsung. korang tnya apa AZAM cinta? azam cinta byk...terutamanya NAK TIMANG CAHAYA MATA..kihkihkih, dh setahun berhoneymoon, skrg tiba masa nk ada anak plk, klu ada rezeki alhamdulillah..

Cinta nk kongsi 1 hasil kerja cinta pada awal tahun bru nie...cinta bikin tabung sendiri..hehe, bru2 nie, cinta ngn mr.chocolate kira duit tabung kami yg kami menabung selama nie, alhamdulillah, rezeki tu ada, byk jgk la.. xsemestinya kite perlu menabung beratus2, cinta ngn mr.chocolate menabung pn xder la serius sgt, klu ada 10sen, kami letak, tiba masa beratus2 gak, betul la org ckp "sikit-sikit lama-lama jadi bukit"...ok, ok, cukup la melalut..ni die tabung kami:

Cantek tak... nk tau cm ne? senang je, korang kene kreatif skit...

 Bahan2:
Botol minuman terpakai (Basuh dulu tau, nanti penuh ngn semut plk...)
Gam
Pisau(optional)
Gunting
Kertas Pembalut Hadiah (corak ikut suka hati korang)

Cara-cara:
klu korg guna pembalut hadiah yg mcm cinta nie, cinta gunting je bulat2 tu, pastu gam ikut citarasa sendiri... buat la smpai bengkak tulang belakang korang...kihkihkihkih....

sekali gus, kita dapat kitar semula botol yang xberguna tu....

SELAMAT MENCUBA..!!!



02 January 2012

Majlis Di Akhir Tahun 31/12/2011

Salam..
Jarang-jarang cinta dapat update blog cinta nie, cinta update pn klu ada cite yg best2..
kali nie mmg best, hehehe.. pertama skali, cinta nk ucap Selamat Bertunang kepada sepupu cinta,
die pilih tarikh hari terakhir 2011 iaitu 31/12/2011. Cinta ak lepas peluang utk merewang-rewang n berkampung kt rmh die.. pertunangan die pn dh meriah, tumbang sekor lembu...macam2 lauk pauk yg ada..budu tak tinggal, kihkihkih, meriah wooo....


see... cinta ngn die same tak? cam kembar kn..

bdk kt tengah tu die mmg gedik..aduhai bdk2 zaman skrg nie, kecik2 pn dh pndai bergaya situ sini,
mulut pn petah je...

Semoga jodoh die berpanjangan sampi akhir hayat..
dengar2 kate pertengahan tahun nie akan berlangsung majlis diorg,
harap2 berjalan dengan lancar la yer...


::U Follow Me, I Follow u Back::

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails