19 February 2012

Weekend Day with My Aquarium

 Salam...biasa klu weekend cinta dh biasa kemas2 rumah, n kadang2 membuta je..kihkihkih... tp weekend kali nie lain skit, dh lama cinta ngn mr.chocolate peram akuarium rumah kami, tiap2 hari ckup sekadar bg mkn, kecian plk diorg. masa mula2 ada akuarium, bkn main lagi, klu blh hari2 nk mengadap ikan, (ikan pn dh jemu tgk muka kitrg...), 

gambar kt atas nie gambar mula2 kami pelihara ikan, beli ikan guppy je, yang murah masa tu dalm akuarium tu ada dalm 20++ ekor ikan, ala ikan kecik2 jer dan xlupa ikan bandaran. korang xtau apa tu ikan bandaran? haaa...kt bawah nie ada sample ikan bandaran, ikan nie die makan lumut2 dlm akuarium tu, so, bersih la akuarium klu ada si ikan nie...rajin bebenor ikan tu kan....


tahun baru, akuarium pn kene upgrade jugak la... semalam, cinta ajak mr.chocolate pegi beli ikan baru, mr.chocolate sruh je cinta pilih nk mana satu. mr.chocolate nie nk kene, nantikan aku pilih ikan kelisa bru terlontang..hahaha. klu korang perasan, nampak tak asa ikan yang warna oren tu, cinta pilih ikan tu la...besar skit dari yg ada. satu lagi, nmpk kosong je akuarium cinta tu kn...bkn ape, ikan guppy cinta byk yg mati silapnya cinta salah plug, tertutup plug moto die...kecian cinta, hmpir 10 ekor ikan yg mati...sedih.....lagi satu, cinta dh buang batu yg warna warni tu, kasi clear skit. cantekkan....

Ni la hobi cinta ngn mr.chocolate, suka tgk ikan berenang2..bebas jer.....

No comments:

::U Follow Me, I Follow u Back::

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails