11 January 2012

Kira Solat


Kira solat yang sudah anda lakukan:

Usia Sekarang = ______
Usia baligh = ________
Usia Sekarang - Usia Baligh = ______
Bezanya x 12 bulan = _______
Hasilnya x 30 hari = _______
Hasil akhir x 17 = ______
TOTAL = _____

CONTOH:

Usia Sekarang = 25 tahun
Usia baligh = 11tahun
Usia Sekarang - Usia Baligh = 14
Bezanya x 12 bulan = 168
Hasilnya x 30 hari = 5040
Hasil akhir x 17 = 85680
TOTAL = 85680



* TOTAL mewakili solat yang sudah anda lakukan sepajang anda hidup. PERSOALANNYA, adakah solat yang anda lakukan selama ini telah membentuk karektor anda? Jika YA, Syabas. jika TAK, tanyalah diri sendiri, barangkali ada yang tak kena dengan solat anda.

*sumber dari majalah NUR

08 January 2012

Tabung ku, Tabung mu jua

Salam... belum terlambat lagi untuk cinta ucap selamat tahun baru, semoga tahun baru lebih membara dari tahun yg sebelumnya, sebut tahun baru, mesti xlari dari AZAM... mesti azam korang bykkan, ada yang list agi, dari yang cinta tgk, azam yang paling hot, NAK KAWIN kan.kan.. bagus la tu, at least ada jgk azam kan, dari yang xada langsung. korang tnya apa AZAM cinta? azam cinta byk...terutamanya NAK TIMANG CAHAYA MATA..kihkihkih, dh setahun berhoneymoon, skrg tiba masa nk ada anak plk, klu ada rezeki alhamdulillah..

Cinta nk kongsi 1 hasil kerja cinta pada awal tahun bru nie...cinta bikin tabung sendiri..hehe, bru2 nie, cinta ngn mr.chocolate kira duit tabung kami yg kami menabung selama nie, alhamdulillah, rezeki tu ada, byk jgk la.. xsemestinya kite perlu menabung beratus2, cinta ngn mr.chocolate menabung pn xder la serius sgt, klu ada 10sen, kami letak, tiba masa beratus2 gak, betul la org ckp "sikit-sikit lama-lama jadi bukit"...ok, ok, cukup la melalut..ni die tabung kami:

Cantek tak... nk tau cm ne? senang je, korang kene kreatif skit...

 Bahan2:
Botol minuman terpakai (Basuh dulu tau, nanti penuh ngn semut plk...)
Gam
Pisau(optional)
Gunting
Kertas Pembalut Hadiah (corak ikut suka hati korang)

Cara-cara:
klu korg guna pembalut hadiah yg mcm cinta nie, cinta gunting je bulat2 tu, pastu gam ikut citarasa sendiri... buat la smpai bengkak tulang belakang korang...kihkihkihkih....

sekali gus, kita dapat kitar semula botol yang xberguna tu....

SELAMAT MENCUBA..!!!



02 January 2012

Majlis Di Akhir Tahun 31/12/2011

Salam..
Jarang-jarang cinta dapat update blog cinta nie, cinta update pn klu ada cite yg best2..
kali nie mmg best, hehehe.. pertama skali, cinta nk ucap Selamat Bertunang kepada sepupu cinta,
die pilih tarikh hari terakhir 2011 iaitu 31/12/2011. Cinta ak lepas peluang utk merewang-rewang n berkampung kt rmh die.. pertunangan die pn dh meriah, tumbang sekor lembu...macam2 lauk pauk yg ada..budu tak tinggal, kihkihkih, meriah wooo....


see... cinta ngn die same tak? cam kembar kn..

bdk kt tengah tu die mmg gedik..aduhai bdk2 zaman skrg nie, kecik2 pn dh pndai bergaya situ sini,
mulut pn petah je...

Semoga jodoh die berpanjangan sampi akhir hayat..
dengar2 kate pertengahan tahun nie akan berlangsung majlis diorg,
harap2 berjalan dengan lancar la yer...


::U Follow Me, I Follow u Back::

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails