15 March 2012

Weeding Lagi

Pertama-tamanye, cinta nk ucapkan selamat pengantin baru kepada sepupu cinta. akhir tahun lepas, die punya adik bertunang, kali nie die plk yg kawen... kebetulan rumah pengantin pmpuan area kemaman, so cinta pn singgah ler... weeding nie die buat dua skali gus, bagus, jimat..zaman skarg nie, selagi blh jimat, kita jimat. kakak ngn adik nikah n sanding hr yg sama.


 ehemmm..ehemm...mak dara mana yg pegang sirih tu..hehehe. sirih n baju same color..aduhai, blh plk sedondong ngn baju..klu tau hantaran color oren, cinta pakai baju lain..hehe. kami terpaksa tunggu hampir setengah jam, sbb pengantin yg satu lagi lum siap..berpeluh kami duk tepi jalan tu...
 
 tu dia...adik kepada pengantin lelaki. terpaksa duduk sebab pulut semangat yang die bawak berat sgt... so ape lagi, sume letak la hntaran tu kt bawah. xlarat wei nk pegang n berdiri setengah jam.
 

pengantin berbaju merah tu kakak kepada isteri sepupu cinta. yang puple tu la sepupu cinta, sepupu cinta lelaki tau.. cinta xbyk snap pic diorg, sbb kiri kanan penuh ngn cameramen tambah plk perut cinta nie dh memanggil2 nasi.. pandang kiri, pandang kanan, terus tarik nenek cinta ajak makan...

Sekali lagi cinta nk ucapakn selamat pengantin baru kepada Safuan dan Isteri.
Semoga berkekalan hingga ke akhir hayat.

14 March 2012

Camping TimeZ

Setelah sekian lama xupdate blog, akhirnye cinta ada berblog juga hari nie, bkn pe, saje nk berkongsi pengalaman..pengalaman ape? meh sini nk cerita-ceritu... hr jumaat baru-baru ni cinta n mr.chocolate n the gengz plan pegi camping.. so, kami pilih Sungai Loh Dungun. bkn sungai Lui tau.... Kat mana? cinta pn first time pegi sana, jalan die ke pasir raja menuju ke cemerung. sedikit pedalaman la, line phone xder...cinta tunjuk skit view tempat nie...cantik sgt2...
cantikkan???? nampak je mcm semak,tp ramai yg datang nk mandi manda kt sini tau..
Apa yang best g camping kt sini? nama plk berkhemah, so mc2 bende yg kami buat.,.. masak sendiri, siapkan gadget sendiri, time mlm lak, nyalakan unggun api n main gitar..syok sgt2... jom layan gambar2 yg cinta sempat capture...


Gambar kiri: Mr. Chocolate bergambar ngn gengz die.. macam2 karenah.
Gambar kanan: ni je tukang masak, sedap ke tak, hadap je bdk2 nie...

























Gambar kiri atas: Mr. Chocolate bergitar..goreng je tu..

Gambar kanan atas: view khemah kitrng..sejuk tau time mlm2..

Gambar kiri bawah: persiapan nk balik, bersihkan tempat tu, jgn sepahkan..jaga alam skitar tau..

Gambar kanan bawah: bergambar ala-ala convoy gitu..hehe pmpuan xtermasuk ok..


 kenangan bersamamu...kihkihkih...di subuh hari...sejuk oi...

lepas nie planning kt tempat lain plk k...cinta suka camping2 nie...
thanx kpd semua..semua saling bantu membantu... u ol da best la...

03 March 2012

Lain tanya, Lain jawab

ehsan dari pak cik google

Baru-baru nie cinta kua cari lauk pauk ngn bonda n mak sdara. Kami singgah kt salah satu pasar kt marang. macam-macam kami beli, mklum la..kt sana murah2. Cinta teringin nk mkn ikan masin, so kami pn pilih la yg mana berkenan di hati... Dalam masa pilih tu, cinta ada la tanya berapa ringgit 1KG..so, sini ada perbualannya....

Cinta: "mok cik, hok nie sekilo wape riya" (Mak cik, yang nie 1Kg berapa?)
Mak Cik: "Rm5.00"
cinta bagi tau la kt bonda ngn mak sdara cinta..diorg pe lagi, terkejut la, awat yg murah sgt, so, ape lagi kami ambik la setengah kilo seorang. bila semua dh di timbang....
Cinta: "berape semua?"
Mak Cik: "Rm30.00"
Cinta: "HAH..!! 30? tige bukuh nie 30riya?" (Hah..!! 30? tiga bungkus nie rm30?)
Mak cik: "Hor" (ye..)
Mak sdara cinta: "doh, bkn rm7.50 sume?, kate sekilo rm5" (hbs tu bkn rm7.50 kesemuanya?,td ckp 1kg rm5)
Mak cik: "RM5 = suku kilo"
mak sdara cinta: "td ambe tnya sekilo wape riya, bkn suku kilo wape riya..doh dak pe lah, timbang, timbang dh, byr je la..." (Td sy tnya 1kg berapa, bkn suku kilo, hbs tu xper la, byr je la)

cinta tak kisah berapa hrga tu, tp sebagai penjual, kite kene bijak berkomunikasi ngn pelanggan, klu jd mcm nie, mesti lepas nie pelanggan dh tak dtg kt kedai kite... kepada penjual-penjual di luar sana, sila la letak tanya harga, jgn bg pelanggan kompius. sesetengah pelanggn segan nk bertnya hrga brg tersebut, so...fikir-fikirkan la, mcm mana kite nk tarik perhatian pelanggan.

::U Follow Me, I Follow u Back::

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails