26 August 2015

Oreo & Kiwi Fruit With Cream Cheese

Assalamualaikum...

Dessert lagi.. sesungguhnya tengah cuaca panas ni sedap sejukkan tekak dengan dessert. Alang-alang buah kiwi ada dalam peti ais, pastu terjumpa resepi dessert kiwi + oreo. Macam menarik, try buat memang menarik kebabom. Berebut dengan en.suami..nasib baik standby buat dua bekas.

Ada yang tanya boleh ke tukar buah lain.. terpulang la kat korang nak tukar buah apa..bagi saya buah yang sesuai buah yang masam-masam sikit, sebab cheese dah manis. Nanti manis + manis potong kaki la jawabnya..



OREO AND KIWI FRUIT WITH CREAM CHEESE


Bahan-bahan:

250gram cream cheese (saya guna jenis Tatura)
1/2 cawan plain yogurt
1/2 cawan gula kastor (kurangkan sikit pun tak pe)
1/2 cawan susu segar
Buah kiwi segar
Oreo Crushed

Cara Penyediaan:

  1. Pukul cream cheese, susu segar, gula kastor hingga lembut dan berkrim
  2. Masukkan yogurt dan pukul sebati.
  3. Isi oreo crushed dalam bekas dan isi cream cheese, kemudian susun buah kiwi, lapis pula dengan oreo. Ulangi sampai bekas penuh.
  4. Masukkan dalam peti, biar dia set.
  5. OK. Siap. Makan sejuk-sejuk...


2 comments:

Nor Marshaliza Shaidan said...

Sedapnya....tq resepi


Jemput singgah blog sy SPORTING MUMMY

sherlina halim said...

Pengen yang lebih seru ...
Ayo kunjungi www.asianbet77.com
Buktikan sendiri ..

Real Play = Real Money

- Bonus Promo Red Card pertandingan manapun .
- Bonus Mixparlay .
- Bonus Tangkasnet setiap hari .
- New Produk Sabung Ayam ( minimal bet sangat ringan ) .
- Referal 5 + 1 % ( seumur hidup ) .
- Cash Back up to 10 % .
- Bonus Royalty Rewards setiap bulan .

Untuk Informasi lebih jelasnya silahkan hubungi CS kami :
- YM : op1_asianbet77@yahoo.com
- EMAIL : melasian77cs@gmail.com
- WHATSAPP : +63 905 213 7234
- WECHAT : asianbet_77
- SMS CENTER : +63 905 209 8162
- PIN BB : 2B4BB06A / 28339A41

Salam Admin ,
asianbet77.com

Download Disini

::U Follow Me, I Follow u Back::

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails